5 неща, които трябва да си припомните, преди да гледате Тор: Любов и гръмотевиц

Добави коментар

"Тор: Любов и гръмотевици" излиза по кината на 8 юли. Ето всичко, което трябва да знаете преди да гледате филма.

Крис Хемсуърт и Натали Портман в "Тор: Любов и гръмотевици"

Крис Хемсуърт и Натали Портман в "Тор: Любов и гръмотевици"


Джейн Фостър

В първият филм за Тор от 2011, Тор (Крис Хемсуърт) се озовава на Земята, след като баща му Один (Антъни Хопкинс) го смята за недостоен, лишава го от оръжията и силите му и го прогонва от Асгард. Там той среща Джейн Фостър (Натали Портман), световноизвестна астрофизичка, която случайно го блъска с микробуса си. Двамата започват връзка. Тор изоставя Джейн, за да срази Локи в Асгард.

След като Тор се връщат в Асгард в края на първия филм, двамата с Джейн се срещат отново едва в "Тор: Светът на мрака", който се развива след събитията в "Отмъстителите" (2012 г.). В края на "Тор: Светът на мрака" Тор отново напуска Джейн и изглежда връзката им достига своя край.

В "Тор: Рагнарок" от 2017 г., след като се снима с две момичета на Земята, едното от тях казва, че съжалява, че Джейн е скъсала с Тор. Тор се опитва да убеди брат си Локи (Том Хидълстън), че това е била раздяла по взаимно съгласив.

Джейн е "убита" в края на "Отмъстителите: Война без край", когато Танос унищожава половината от всички живи същества във вселената.

Натали Портман се завръща в ролята на Джейн Фостър в "Тор: Любов и гръмотевици”. Този път тя има силите на Тор и борави с поправения Мьолнир.


Суртур разрушава Асгард в "Тор: Рагнарок"

Суртур разрушава Асгард в "Тор: Рагнарок"


Асгард e разрушен

За да спрат могъщата си сестра Хела (Кейт Бланшет) в третия филм, Тор и Локи са принудени да пуснат на свобода огнения демон Суртур. По време на битката му с Хела, Суртур унищожава Асгард. Асгардианите бягат в космически кораби.

След като Асгард е унищожен в "Тор: Рагнарок", а половината от хората са убити от Танос в "Отмъстителите: Война без край", останалите Асгардианци се заселват в Тонсберг, Норвегия.

След като помага за възстановяването на населението на вселената, Тор назначава Валкирията (Теса Томпсън) за нов крал на Асгард. Валкирията обещава да направи много промени, преди да се сбогува с Тор.


Хела (Кейт Бланшет) унищожава Мьолнир в "Тор: Рагнарок"

Хела (Кейт Бланшет) унищожава Мьолнир в "Тор: Рагнарок"


Мьолнир е на парчета

Сестрата на Тор, Хела, го унищожава по време на първата си среща с него и Локи. Тор заменя чука с брадва, изкована на Нидавелир, наречена Stormbreaker, в "Отмъстителите: Война без край”. Тя позволява на Тор да получи достъп до Бифроста, който му позволява да пътува из Деветте свята.

Тор си върна чука за кратко, когато се върна назад във времето, за да се бие с Танос в "Отмъстителите: Краят." Капитан Америка го върна в правилното време в края на филма.

Досега освен Тор само трима души са били достойни да държат Мьолнир във филмовата вселена на Marvel. Вижън (Пол Бетани) го държи в "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", а Капитан Америка го използва в "Отмъстителите: Краят." Джейн ще използва Мьолнир в "Тор: Любов и гръмотевици".


Том Хидълстън в ролята на Локи в "Тор: Рагнарок"

Том Хидълстън в ролята на Локи в "Тор: Рагнарок"


Локи е мъртъв

Локи е убит от Танос в "Отмъстителите: Война без край", след като той се опитва да го убие.

В мултивселената обаче се подвизава друг вариант на Локи в сериала на Disney+ "Локи". Тази версия на Локи има спомени само до момента, в който е заловен в "Отмъстителите" през 2012 г.


Крис Хемсуърт в "Тор: Любов и гръмотевици"

Крис Хемсуърт в "Тор: Любов и гръмотевици"

Тор се присъедини към Пазителите на галактиката

След като Танос убива всички на кораба на Тор в "Отмъстителите: Война без край" той е спасен от Пазителите на галактиката. Той се присъедини към тях на кораб "Бенатар" в края на "Отмъстителите: Краят."

С тях намираме Тор в началото на "Тор: Любов и гръмотевици". Родителите, братът и сестра му са мъртви, той се впуска в пътешествие за себепознание, като за първи път от хиляда години му липсва житейски ориентир.

"Тор: Любов и гръмотевици" излиза по кината на 8 юли.

Тор: Любов и гръмотевици

След събитията от Тор: Рагнарок и Отмъстителите: Краят, Тор се оказва на кръстопът, несигурен как...

Споделете