• 0 коментара • Кино / Кино новини

Акива Голдсман разкри мрачната си версия на Батман срещу Супермен

Сценаристът Акива Голдсман споделя подробности от сценария за много по-мрачната версия на филм за Батман срещу Супермен от по която работи през 2001.


По филма първоначално се работи през 2000-те и в него щяха да участват Колин Фарел като Батман и Джуд Лоу като Супермен. Проектът е спрян за да може студиото да се съсредоточи върху “Троя” от 2004.

Според интревюто с Collider на Голдсман филма се основавал на комиксите “World’s Finest”, които се фокусират върху Батман и Супермен. Трябвало е да бъде мрачен и зловещ филм, като сюжетът включва погребението на Алфред и убийството на съпругата на Батман от Жокера.„Написах тази версия на Батман срещу Супермен [около 2001 г. или 2002 г.] - когато Колин Фарел беше избран за ролята на Батман, а Джуд Лоу беше избран за Супермен, а Волфганг Петерсен режисираше“, казва Голдсман на Collider в скорошно интервю. „Бяхме в припродукция и този проект беше най-мрачното нещо, което някога сте виждали. Започваше с погребението на Алфред, а Брус се беше влюбил и се беше отказал да бъде Батман, Жокера уби съпругата му и тогава откривате, че всичко е било лъжа. Самата любов е манипулирана от Жокера, за да съкруши [Брус]. "

Беше време, в което можеше да създадеш подобни истории под формата на сценарии, но те не се появяваха на бял свят“, продължи Голдсман. „По някакъв начин очакванията за проекта - независимо дали бяха на публиката или студиото или режисьорски - не бяха точно такива, както сме си представяли, когато написахме сценария.“