Актьори, които за малко да са Супермен в “Човек от стомана”

Добави коментар

Преди Хенри Кавил да бъде избран за Супермен в “Човек от стомана” на Зак Снайдер, за ролята са обмисляни и тези актьори.


В момента бъдещето Супермен във вселената на DC все още не е сигурно, през обаче 2011 Warner Bros. и Legendary Pictures обявиха, че Хенри Кавил ще влезе в култовата роля на Кларк Кент / Супермен и започнаха своята нова вселена.

Кавил, обаче не е първият избор на студиото. Супермен е една от най-емблематичните роли във филмите по комикси и има няколко актьори, които се приближиха да нея, но никога не получават шанса да покажат своята версия на героя от Криптон. Ето четири актьора, които за малко да изиграят Супермен в “Човек от стомана”.Мат Бомър

Преди Хенри Кавил да поеме ролята на Супермен в “Човек от стомана”, първият избор на продуцентите е Мат Бомър. Бомър не получава ролята на Супермен не веднъж, а три пъти. Той е обмислян за не случилия се “Superman: Flyby”, “Супермен се завръща” и “Човек от стомана”.

Той обясни в подкаста "Happy, Sad, Confused" на Джош Хоровиц:

“Имах екранен тест с Ейми Адамс в чорапогащите. Мисля, че на онази сесия беше Пол Уокър, аз и ... не мога да си спомня кой беше другият човек. Някаква друга голяма звезда. За щастие [Брет Ратнър] ме избра за проекта. От всички роли! Искам да кажа... Брендън Фрейзър беше другият човек! Това беше много продължителен процес за получаване на ролята. Мисля, че минаха три месеца.”

С необходимия добър външен вид и чар, не е трудно да се разбере как Бомер можеше да направи отличен екран Супермен.Джо Манганиело

Джо Манганиело също е сред актьорите, които Снайдер обмисля за ролята - всъщност режисьорът дори потвърди това. От своя страна актьорът е отворен за целия процес, споделяйки, че освен режисьора на филма, той се срещна и с режисьора на кастинга и продуцентите. За съжаление, HBO не му отпуска почивката в “Истинска кръв” за “Човек от стомана”. Манганиело в крайна сметка си проправи път към вселената на DC, като Deathstroke в “Лигата на справедливостта”.Матю Гуд

Английският актьор Матю Гуд работи с режисьора Зак Снайдер по адаптацията на “Watchmen” ot 2009. Името на Гуд се спряга по време на процеса на кастинг на “Човек от стомана” и става по-вероятен когато се поява слух, че Снайдер ще разчита до голяма степен на компютърни ефекти за сцени с костюма на Супермен, елиминирайки необходимостта от мускулест актьор. На края някои издания дори твърдят, че избора е сведен между Гуд и Кавил.Зак Ефрон

Според слуховете Зак Ефрон също е бил обмислян за ролята през 2010. Разбра се, че актьорът отказал ролята в ранна версия на това, което ще стане “Човек от стомана” - и го направи по съвет на Леонардо Ди Каприо.

Според източник в сайта за клюки Surfme:

„Зак чувства, че следва по стъпките на Лео и уважава мнението му. Той не отказа Супермен заради него, но Лео не беше сигурен дали това ще е най-добрият ход за него. Това е мащабен франчайз. Зак сега гони по-драматични роли в независими филми. "

Споделете