• 0 коментара • Кино / Кино новини

Алек Болдуин няма да участва в Жокер

Алек Болдуин няма да влезе в ролята на Томас Уейн в предстоящия филм за произхода на Жокера.


Слухове за кастинга на Балдуин твърдяха, че героят му ще бъде подобен на Доналд Тръмп от 80-те години. По-ранно Болдуин опроверга догадките за участието си в Twitter:

"Нека да заявя, че не съм нает да играя роля в Жокер на Тод Филипс като някакъв неосъществен Доналд Тръмп. Това не се случва. Не. Се. Случва.”


В интервю Алек Болдуин потвърди, че наистина е напуснал филма. Болдуин каза за USA TODAY в сряда, "Вече не правя този филм", цитирайки проблеми с ”графика”.

"Сигурен съм, че има 25 човека, които могат да играят тази роля" - сподели Болдуин пред изданието.


За момента не знаем, кой ще замени Болдуин в Жокер. Снимките са планирани да започнат в рамките на малко по-малко от две седмици, затова Warner Bros. вероятно бързо ще намерят заместник.Хоакин Финикс ще влезе в ролята на известният злодеи. Филмът ще има по-нисък бюджет в сравнение с другите филми на DC. Проектът също така е описан като по-скоро тъмно изследване на героя, отколкото криминален трилър, като Шофьор на такси и Кралят на комедията. Очаква се този филма да е вдъхновен от комикса ”The Killing Joke" на Алън Мур, в който Жокера е неуспешен комик, чиято съпруга е убита, което го кара да стане злодеят, който всички познаваме.Освен това Жокер няма да е част от свързаните филми на DC или така наречените Worlds of DC и вместо това ще служи като първата лента в отделен банер със самостоятелни адаптации на комикси.

Режисьор на Жокер е Тод Филипс, известен най-добре за работата си по филмите “Последният ергенски запойr”. Сценарият е поверен на Филипс и Скот Силвър известен с работата си по Боецът (2010) и 8-ма миля (2002).

Във филмът ще видим още Зази Бийтс като самотна майка, която хваща вниманието на Жокера преди той да се превърне в нихилистичния злодей, Робърт Де Ниро в ролята на водещ на телевизионно шоу, Марк Марон и Франсис Конрой в ролята на майката на Жокера.

Снимките на Жокер ще започнат през септември. Филмът ще излезе по кината на 4 октомври 2019 г.