• 0 коментара • Кино / Кино новини

Алек Болдуин ще бъде бащата на Батман в Жокер

Алек Болдуин се присъединява към Хоакин Финикс в "Жокер" - самостоятелният филм, съсредоточен върху най-големия враг на Батман.


Един от най-ранните слухове за Жокер беше, че Томас Уейн, бащата на Брус Уейн, известен като Батман, ще бъде във филма. Сега Deadline съобщава, че Алек Болдуин ще влезе в тази роля.

Въпреки че читателите на комикси са запознати с името и героя, Жокер ще представи нова версия на г-н Уейн. THR съобщава, че Томас Уейн ще бъде представен като бизнесмен с тен, който повече прилича на Доналд Тръмп от 80-те години от колкото на филатропа от комиксите. Като се има предвид, че Болдуин влиза в ролята Тръмп много пъти за Saturday Night Live, той изглежда перфектен за ролята.Тъй като Томас ще бъде във филма (и много по-стар, отколкото традиционно е бил в Батман), е възможно да видим и младия Брус Уейн или дори майка му Марта.

Хоакин Финикс ще влезе в ролята на известният злодеи. Филмът ще има по-нисък бюджет в сравнение с другите филми на DC. Проектът също така е описан като по-скоро тъмно изследване на героя, отколкото криминален трилър, като Шофьор на такси и Кралят на комедията. Очаква се този филма да е вдъхновен от комикса ”The Killing Joke" на Алън Мур, в който Жокера е неуспешен комик, чиято съпруга е убита, което го кара да стане злодеят, който всички познаваме.Освен това Жокер няма да е част от свързаните филми на DC или така наречените Worlds of DC и вместо това ще служи като първата лента в отделен банер със самостоятелни адаптации на комикси.

Режисьор на Жокер е Тод Филипс, известен най-добре за работата си по филмите “Последният ергенски запойr”. Сценарият е поверен на Филипс и Скот Силвър известен с работата си по Боецът (2010) и 8-ма миля (2002).Във филмът ще видим още Зази Бийтс като самотна майка, която хваща вниманието на Жокера преди той да се превърне в нихилистичния злодей, Робърт Де Ниро в ролята на водещ на телевизионно шоу, Марк Марон и Франсис Конрой в ролята на майката на Жокера.

Снимките на Жокер ще започнат през септември. Филмът ще излезе по кината на 4 октомври 2019 г.