• 0 коментара • Кино / Кино новини

Алън Тудик ще е гласът на Яго в Аладин

Алън Тудик се присъединява към актьорския състав на Аладин.


THR съобщава, че Алън Тудик ще е гласът на Яго, остроумния папагал, подчинен на злодея Джафар в игралната версия на филма на Дисни "Аладин”.

През последните години Тудик е озвучавал доста герои за Disney Animation, като е дал своя глас за филми като Разбивачът Ралф, Ралф разбива интернета, Героичната шесторка, Зоотрополис и Моана. Той също изигра дроида K-2S0 в Rogue One. Тудик ще озвучи и Жокера за предстоящия анимационен сериал на Харли Куин за DC Universe.

Гилбърт Готфрид беше гласът на Яго в анимационния филм от 1992 и в двете му продължения. Достатъчно е да се каже, че Тудик като Яго без съмнение ще звучи много по-различно от анимационната версия, защото гласа на Готфрид е толкова уникален и труден за имитация.

Актьорският състав на Аладин е съставен от два пъти номинирания за "Оскар" Уил Смит като Джин, Мена Масуд като Аладин; Наоми Скот като принцеса Жасмин; Маруан Кензари като Джафар; Навид Негахбан като Султанът; Насим Педрад като Далия, слугиня и довереник на принцеса Жасмин; Били Магнусен като принц Андерс, потенциален съпруг за принцеса Жасмин от Skanland; и Нуман Акар като Хаким, дясната ръка на Джафар и главатар на дворцовите пазачи.

Аладин ще бъде режисиран от Гай Ричи по сценарий на Джон Аугуст. Филмът ще е базиран на оригиналния анимационен филм от 1992 и на приказката „Аладин и вълшебната лампа“ от „Хиляда и една нощ“.

Осем пъти номинираният за “Оскар” композитор Алън Менкен е начело на музиката, която включва нови записи на оригиналните песни, написани от Менкен, Хауърд Ашман и Тим Райс, както и две нови песни, написани от Менкен и номинираните за Оскар и Тони текстописци Бендж Пасек и Джъстин Пол.

Желанията се сбъдват на 24 май, когато Аладин разтърква вълшебната лампа в киносалоните на 2D, 3D , IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.