• 0 коментара • Кино / Кино новини

Анди Съркис ще бъде иконома на Батман

Анди Съркис ще влезе в ролята на Алфред Пениуърт в The Batman.


Според The Wrap, Анди Съркис е избран да изиграе ролята на Алфред Пениуърт - икономът на Батман в предстоящия филм The Batman на режисьора Мат Рийвс.

Пениуърт е една от най-важните фигури в митологията за Батман. Той е иконома на семейство Уейн, който отглежда младия Брус, след загубата на родителите му.Всички предишни филми за супергероя имаха своя интерпретации на Алфред, като последен в ролята беше Джеръми Айрънс, който се появи в “Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” и “Лигата на справедливостта”. Други актьори влезли в ролята са Майкъл Кейн, който изигра иконома в трилогията за Батман на Кристофър Нолан и Майкъл Гоф, който влезе ролята в четири филма - от “Батман” на Тим Бъртън през 1989 г. до „Батман и Робин“ на Джоел Шумахер девет години по-късно. В момента Алфред се появява на малкия екран като главен герой в телевизионния сериал „Пениуърт“, където е изигран от Джак Банън.

С тази роля Съркис става най-новият актьор, който участва във филми на Marvel и на DC. Преди това той изигра Клоу в “Черната пантера” на Марвел, а скоро ще режисира “Венъм 2” за Sony.Филмът също ще събере отново Серкис с режисьора Мат Рийвс, който режисира актьора в два филма „Планета на маймуните“. Другите роли на Серкис включват "Властелинът на пръстените", "The Escapist", "Кинг Конг", "Престиж", "Хобитът”, "Годзила", "Отмъстителите: Епохата на Ултрон", „Breathe“, „The Ritual“, „Маугли: Легенда за джунглата“ и наскоро „А дано, ама надали“.

Анди Съркис се присъединява към актьорския състав на The Batman, който включва Робърт Патинсън в главната роля, Зоуи Кравиц в ролята на Жената-котка, Пол Дано като Гатанката и Джефри Райт като съюзник на Батман, комисар Гордън. Рийвс ще режисира филма по сценарии написан от него и Матсън Томлин. Рийвс продуцира заедно с Дилън Кларк. Майкъл Е. Услан ще изпълнява ролята на изпълнителен продуцент.

The Batman ще започне снимки през януари 2020 във Великобритания. Филмът се очаква по кината на 25 юни 2021.