• 0 коментара • Кино / Кино новини

“Бонд 25” ще се отнася към жените по-добре

Сценариста на “Бонд 25”, Фийби Уолър-Бридж казва, че иска да се увери, че филмът се отнася добре с жените - дори ако главният герой не го прави.


В изказване на Deadline (чрез /Film), Уолър-Бридж сподели по темата, че Бонд е, както веднъж се изрази М, е “сексистки, женомразец- динозавър" и е “реликва от Студената война", който вече не е актуален в 21-ви век. Уолър-Бридж отхвърли идеята, че вече няма място за герой като Бонд, и подчерта, че самият герой не трябва внезапно да стане феминистка, за да може филмът да се отнася добре със своите женски герои:

"Говори се много за това, дали сега поредицата е актуална, заради това кой е той и начина по който се отнася с жените. Мисля, че това са пълни глупости. Мисля, че той е абсолютно актуален сега. [Филмът]Просто трябва да се развива. Той просто трябва да еволюира и важното е филмът да се отнася правилно с жените. Той [Бонд] не е нужно да го прави. Той трябва да е верен на този персонаж.”


Уолър-Бридж обясни, че нейният приоритет при работата по сценария е да гарантира, че актрисите на “Бонд 25” ще бъдат развълнувани от сцените си:

"Просто искам да се уверя, че когато получат тези страници, Лашана, Леа и Ана ще ги отворят и ще кажат, „Няма търпение да направя това“. Като актриса много рядко се чувствах така в началото на моята кариера. Това ми носи много удоволствие, да знам, че давам това на актриса.”

“Бонд 25” имаше труден път към големия екран, режисьорът Дани Бойл напуска проекта поради творческите различия, а Даниел Крейг се шегуваше, че по-скоро ще си пререже китките си, отколкото да се завърне в ролята 007 отново. Все пак, ако Уолър-Бридж може да даде на актрисите сценарий, който ги кара да се вълнуват да снимат сцените си всеки ден, може би тя може да направи същото и за Крейг.В допълнение към Крейг в “Бонд 25“ ще участва още Рами Малек като злодей. Леа Седу ще повтори ролята си на д-р Мадлин Суон от предишния филм за Бонд - Спектър. За “Бонд 25“ се завръщат още Бен Уишоу като Q, Ралф Файнс като M, Наоми Харис като Ив Мънипени и Рори Киниър като Бил Танер. Новодошлите членове на актьорския състав включват Ана де Армас (Blade Runner 2049), Били Магнусен (Нощни игри), Дали Бенсала, Лашана Линч (Kапитан Марвел) и Дейвид Денчик (Дама, поп, асо, шпионин).

Засега филмът все още е без заглавие. Вместо това на феновете бяха дадени подробности за сюжета, в който Бонд е напуснал активна служба и се наслаждавал на спокоен живот в Ямайка. Но спокойствието му е краткотрайно, когато се появява старият му приятел Феликс Лейтер от ЦРУ, който иска помощ. Мисията за спасяване на отвлечен учен се крие далеч повече опасности от очакваното, което води Бонд по следите на мистериозен злодей, въоръжен с опасна нова технология.

“Бонд 25“ ще бъде режисира от Кари Фуканага. Сценарият е поверен на редовните сценаристи на Бонд - Нийл Първис и Робърт Уейд. По-късно към тях се присъединява Скот Бърнс (Ултиматумът на Борн) и Уолър-Бридж (Убивайки Ийв).


“Бонд 25“ се очаква по кината на 8 април 2020.