• 0 коментара • Кино / Кино новини

Четвъртото продължение на “Код Олимп” ще се снима в България

Джерард Бътлър ще участва в четвъртото продължение на екшън поредицата - “Night Has Fallen”, което ще бъде заснето в студията на Nu Boyana в София.


Филмовата поредица се оказа една от големите екшън франчайзи за Millennium Media, която преди това е продуцирал заглавията “Непобедимите” и “Механикът”.

В интервю с с Variety на Джефри Грийнщайн, На въпроса използвате ли много студията Nu Boyana в София, България отговори:

“Да, по моя преценка, правим около 90% от продукцията си там. Колкото по-малко трябва да се придвижите до различни места в наши дни, толкова по-добре. Закупихме студиото през 2005 г. и се оказа голямо предимство за нас.”


В същото интервю Грийнщайн сподели, че студиото работи и по “Непобедимите 4” и поредица по комиксите “Червената Соня”. Студиото се надява да снима “Night Has Fallen”, през 2021 и същевременно работи по сериал свързан с филмовата поредица.

Творческият екип от „Код: Ангелът” от 2019 също се завръща с Робърт Камен, който пише сценария заедно с Рик Роман Во, който също ще режисира отново.

Поредицата стартира през 2013 с „Код Олимп”, последван от „Код: Лондон“ и „Код: Ангелът”. Трите филма спечелиха над 500 милиона долара в кината по целия свят. Екшън филмите се фокусират върху агента от Тайните служби Майк Банинг, който се оказва в ситуации, които привидно не може да спечели, но винаги излиза победител.