Чудовища


Новият български филм „Чудовища“(2022), който излиза на голям екран на 29 април, 2022 г., е създаден по идея на Наталия Дукова, която е сценарист и режисьор по монтажа на филма. Филмът е заснет от талантливия оператор Кирил Проданов и е пълнометражен кинодебют на режисьора Калоян Патерков.

„Чудовища“ провокира зрителите по темата за стойността на истинската любов, колко струва тя и може ли да се продаде? И най-вече търси отговор на въпроса “В какво се превръщаме, когато любовта липсва?”

В съвременен свят на шумно пируване и телесни необходимости един журналист кани на интервю три дами с интересна професия - поръчкови жени за регламентирани връзки. Това е професия, която разделя обществото на две - за и против техните услуги! Какво е онова, което може да се продаде - парче душа, парче живот, любов, извън телесните измерения? Дали журналистът иска да разбере и осмисли тяхната гледна точка или самият той крие нуждата от услугите, които предлагат?

Чувствителност, емоционални преломи и вълнуваща тайна са обединени от проблема на динамичните и чупливи дни, в които живеем - липсата на любов, заради която можем да се превърнем в Чудовища и даването на такава, заради която си заслужава да живеем!

Във филма участват актьорите: Яна Маринова, Анастасия Левордашка, Лили Сучева, Владислав Виолинов, Андрей Стефанов, Емил Костов, Кирил Кирилов, Атанас Михайлов и др.

Оригинално заглавие: Чудовища

Къде го дават?

ДрамаТрилър

Продължителност: 90 минути

БГ премиера: 29.04.2022

Категория: C+

България, български

Чудовища

Самият филм се занимава с темата, че всеки човек, останал без любов, е чудовище.”, споделя актрисата Яна Маринова. „Дали защото си бил в среда, която е не за теб; дали защото се предпазваш постоянно, за да не се чувстваш наранен или по други причини, но всеки от нас попада или е попадал в капана на възможността да бъде чудовище. Всеки от нас в живота си попада в бездната на това да бъде чудовище и това се случва винаги, когато останеш без обич, без любов“, категорична е Яна Маринова.
„Една от репликите на Журналиста във филма е : „Допускали ли сте някога, че светът ще стигне до услугата, която вие предлагате?“ Аз допуснах”, споделя Наталия Дукова. „Да взема от живия живот тази цяла напредничава концепция за една идея, която ми се вижда съвсем естествено развитие на „постланото“ в днешните дни. Нищо чудно някъде да се предлага услугата Регламентирана връзка или да дадем „хляб“ на по-находчивите в бизнеса. Любовта е извечна тема, а когато липсата е осезаема, става страшно… Акцентът тук е на Даването, обаче, на размяната, на обмена…“, категорична е Наталия Дукова.

Споделете

Напишете коментар
Чудовища

За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.

Коментарите се преглеждат и одобряват от модератор.