• 0 коментара • Кино / Кино новини

Даниел Дай Ким се присъединява към Хелбой

Даниел Дай Ким е в преговори да се присъедини към Хелбой.


Той ще замести Ед Скрейн в ролята на майор Бен Даймио, военен член на Бюрото за паранормални изследвания и отбрана, който поради свръхестествен инцидент, може да се превръща в ягуар когато изпитва ярост или болка. Скрийн наскоро се отказа от ролята след противоречия около кастинга му, защото героят на Майк Мингола е от японо-американски произход в комиксите.

Дейвид Харбър ще изиграе титулярния герой във филма. В новата история героят се бори срещу средновековна магьосница, която се опитва да унищожи човечеството. Иън Макшайн ще влезе в ролята на приемния баща на Хелбой, професор Тревор Брутенхолм. Мила Йовович ще влезе в ролята на магьосницата. Саша Лейн ще влезе в ролята на Алис Монаган.

Във версията на Гилермо дел Торо Хелбой Рон Пърлман е в ролята на Хелбой, а покойният Джон Хърт е в ролята на професор Тревор Брутенхолм.

Сценаристи на Hellboy: Rise of the Blood Queen са Андрю Косби, Кристофър Голдън и Майк Миньола. Последният вариант на сценария е възложен на Арън Колейт. Нийл Маршал ще режисира лентата.

Hellboy: Rise of the Blood Queen все още няма обявена премиерна дата.