• 0 коментара • Кино / Кино новини

Дени Вилньов се притеснява, че няма да свърши “Дюн” навреме

Режисьорът на “Дюн” Дени Вилньов признава, че не знае дали ще завърши филма навреме за премиерната дата през декември поради забавяния в постпродукция заради Covid-19.


Дюн” имаше късмета да приключи главните си снимки миналата година, но това не попречи да бъде засегнат от пандемията. Научнофантастичния филм изисква обширна постпродукционна работа, включително планирани нови снимки, които са планирани за този месец. Заради здравната криза екипа на лентата трябваше да се адаптира да работи отдалечено, което създава проблеми за Вилньов.В интервю за Централната телевизия на Китай Вилньов сподели:

„Планирах да се върна и да снимам някои елементи по-късно, защото исках да пренастроя филма. Имах нужда от време. По онова време не знаех, че това ще е пандемия ... тъй като щяхме да се върнем, за да направим тези елементи. Въздействието беше, че ми разби графикът. Ще бъде спринт да завършим филма навреме, защото ни позволиха да се върнем, за да заснемем тези елементи след няколко седмици ... това също означаваше, че трябва да завърша някои елементи от филма, като визуалните ефекти и монтажа,в Монреал, докато екипа ми е в Лос Анджелис."


Вилньов също каза, че най-голямото предизвикателство в дистанционната работа по "Дюн" в момента е монтажа:

„Като режисьор има неща, които могат да се направят дистанционно, свързани технологиите. Надзорът на визуалните ефект с някакво оборудване е лесно да се свърши отдалеч, но, монтажа, за мен, големият урок от това е, че мислех че би било възможно да се работи по монтажа от разстояние “, каза той. „С моя монтажист [Джо Уокър] като споделяме оборудване, отдалечено от [един от друг], но сега осъзнавах как монтажа е като да свириш с някого, трябва да сте в една и съща стая. Има нещо свързано с взаимодействието, човешкото взаимодействие, спонтанността, енергията в стаята. Наистина ми липсва, че не съм в същата стая като моя монтажист .... Много е много болезнено. "Тимъти Шаламе играе Пол Атреиди, син на Дук Лито Атреиди, който е принуден да избяга в пустинята и да се съюзи с номадските племена на Дюн. Използвайки засилените си умствени способности, той в крайна сметка успява да стане техен владетел, като номадите вярват, че той е техният месия.

Ребека Фъргюсън играе майка му, лейди Джесика. Дейв Батиста се присъедини към Дюн в ролята на садистичния племенник на барон Харконен - Рабан Харконен, известен още като 'Звяра' Рабан.Стелан Скарсгорд ще влезе в ролята на един от злодеите на филма, барон Харконен. Оскар Айзък е в ролята на херцог Лито Атреидски. Зендая ще влезе в ролята на Чани, любовния интерес на Пол. Джейсън Момоа ще влезе в ролята на Дънкан Айдахо. Джош Бролин ще влезе в ролята на Гърни Халик.Хавиер Бардем ще играе Стилгар, лидера на номадските племена на планетата


Дени Вилньов е режисьор и съсценарист с Ерик Рот и Джон Спайтс. Той продуцира Дюн заедно с Мери Родител и Кейл Бойтър. Томас Тул е изпълнителен продуцент заедно с Брайън Хърбърт, Байрън Мерит и Ким Хърбърт. Кевин Дж. Андерсън работи като творчески консултант.

За момента “Дюн” се очаква по кината на 18 декември 2020.