• 0 коментара • Кино / Кино новини

Дейв Батиста се присъединява към Дюн

Дейв Батиста се присъединява към рибута на Дюн с участието на Тимъти Шаламе.


Според Variety, Батиста се присъединява към актьорския състав в още неизвестна роля.

Това ще е вторият път, в който Батиста ще работи с режисьора Дени Вилньов. Първият им общ филм е Blade Runner 2049, където Батиста влиза в ролята на Снапър Мортън, ребликант преследван от агент К в началото на филма.

Кариерата на Батиста в Холивуд започна, когато той дебютира като Дракс в Пазители на галактиката. Там той печели публиката с безупречното си комедийно присъствие и чувство за хумор. През 2019 той ще се появи няколко пъти на големия екран в комедията на Fox - Stuber, в екшън комедията My Spy, и разбира се в Отмъстителите 4, където той ще се завърне в ролята на Дракс.

Развиващ се в далечното бъдеще, „Дюн” следва Пол Атреидски, чието семейство поема контрола над пустинната планета Аракис. Като единствен производител на високо ценен ресурс, юрисдикцията над Аракис се оспорва сред конкуриращите се благородни семейства. След като Пол и семейството му са предадени, историята изследва теми на политиката, религията и връзката на човека с природата, докато между временно Пол води бунт, за да възстанови царуването на семейството си.

Дюн ще е базиран на известният роман със същото име на Франк Хърбърт. Дени Вилньов е режисьор и съ-сценарист с Ерик Рот и Джон Спайтс. Номинираният за Оскар Тимъти Шаламе беше първият актьор, който се присъедини към Дюн и ще влезе в ролята на главния герой Пол Атреидски. През септември 2018, Ребека Фъргюсън влезе в преговори да изиграе лейди Джесика - майката на Пол.

Още не известно кога Дюн ще излезе по кината.