• 0 коментара • Кино / Кино новини

Дейвид Брукнер ще режисира рибута на “Хелрейзър”

Предстоящия рибут на “Хелрейзър” намери своите сценаристи и режисьор.


Дейвид Гойер и Spyglass Media Group ще рибутнат франчайза с нов филм и вече са намерили своите сценаристи и режисьор. Дейвид Брукнер, който режисира Night House, както и част от антологиите V/H/S и Southbound, ще ръководи проекта, който ще има сценарий от Бен Колинс и Люк Пиотровски.

Брукнер стана известен през 2007 с добре приетия научнофантастичен ужас „The Signal“, за който беше номиниран за “Independent Spirit John Cassavetes Award”. Той допринася за първата част от хорър трилогията, V/H/S и за антология, която завладя международния филмов фестивал в Торонто - Southbound. Той режисира и свръхестествения трилър на Netflix - “The Ritual”. Следващият му филм „The Night House“, направи своята премиерата в Сънданс през януари и получи силни отзиви от критиците и се очаква да дебютира по-късно тази година по кината.Избраните от Гойер и Spyglass хора вече са се доказали в жанра на ужасите, така че надеждите са големи, че ще успеят да направят нещо достойно за известния франчайз, но и ще покажат нещо ново, което ще шокира и провокира както дългогодишните фенове така и новодошлите. Докато подробности рибута не са разкрити, компанията го описва като „лоялна, но еволюирала“ история.

В рамките на кариерата си на драматург, автор и режисьор Клайв Баркър печели мястото в пантеона на майсторите на ужасите. Несъмнено най-известното му произведение, „Хелрейзър“ от 1987 г., започва като адаптация на новелата му „The Hellbound Heart“. Филмът от 1987 г. запознава публиката с кубчето пъзел, което отваря врата към ужасяващ свят и ценобити, осакатени същества, посветели се на изтезания и водени от култовия Пинхед.