Диана Димитрова влиза в ролята на Марго в „Бягство“

Добави коментар

Тази вечер в София за първи път ще бъде представен „Бягство“, най-новият филм на „Гала Филм“ с продуценти Галина Тонева и Кирил Кирилов, режисьор е Виктор Божинов.


По червения килим в 19 часа ще минат екипът и актьорският състав на лентата. Официално филмът ще е в кината от утре (11-и май), а в ролите зрителите ще видят Диана Димитрова, Христо Петков, Иван Савов, Беноа Марешал, Снежана Макавеева, Александър Кендеров, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Водещата женска роля е поверена на актрисата Диана Димитрова. Тя влиза в образа на Марго – млада стюардеса, която се прибира в България, за да види мечтата на сестра си за живот високо в Родопите, но всичко предстои да се обърка, а в центъра на събитията да попадне именно тя.

„Харесвам, че образът, който изградихме, казва повече с малко думи и че дори гласът ми във филма звучи различно. В една от сцените Марго споделя на Дани, че нищо не ѝ липсва в живота, но има нещо, което остава недоизказано. Реално какво точно се е случило с нея зрителите могат само да интерпретират по свои начин. Тя е от онези жени, които говорят с присъствието си. Борбена е, разчита предимно на себе си и има изострено чувство за справедливост. На финала на филма Марго задава най-важния въпрос, който всеки един човек е длъжен да си зададе в определен момент“, казва Диана за героинята си.


Сюжетът на „Бягство“ започва от група приятели, които се местят в Чамла – обезлюдено селище високо в Родопите. Те пушат трева, слушат музика и практикуват биологично земеделие, финансирано по програма на ЕС за презаселване на обезлюдени села. В един момент към тяхната група се присъединява млад непознат. Дани не само е избягал от рехабилитационен център за наркозависими, но също така знае повече, отколкото трябва. Започва лов на беглеца, последван от безмилостен конфликт, който заплашва с пълно унищожение.

Среща с екипа и актьорския състав на „Бягство“ ще има и на премиерните прожекции в Благоевград на 11-и май и в Перник на 12-и май. В Бургас публиката ще може да се запознае с актьорите и екипа на 11-и юни.

„Бягство“ е вълнуващ трилър, сниман в родопското село „Чамла“ - най-високото село в България на 1650м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева („Мисия Лондон“), разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат?

Дебют в игралното кино прави младият Александър Кендеров, който влиза в главната роля. Освен него в „Бягство“ участват Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Бягство

В „Бягство“, група приятели се местят в изоставено селище в Родопите. Те пушат трева, слушат...

Споделете