• 0 коментара • Кино / Кино новини

Disney отменя Gigantic

Gigantic, планираната анимация на Дисни за Джак и бобеното стъбло, се отменя, съобщава THR. Филмът, който щеше да разкаже за срещата между човек и млада великанка, трябваше да излезе през 2020.


Филмът беше описан по този начин: Развиващ се в Испания по времето на Велики географски открития, Gigantic следва Джак, тийнеиджър търсещ приключения, докато открива света на гигантите скрит в облаците. По пътя той се запознава със Инма, 18 метрово, 10 годишно момиче и се съгласява да и помогне да се прибере у дома. Но той не взе предвид нейната супер голяма личност, който да знае че гиганти са толкова здраво стъпили на земята?

“Невъзможно е да знаем когато започваме проект, как ще се развие творческият процес и понякога, независимо колко много харесваме една идея, откриваме, че просто тя просто не работи,” каза президента на Walt Disney and Pixar Animation Studios Ед Катул пред THR. “С Gigantic стигнахме до момент, в който трябваше да вземем трудно решение и да спрем активно да работим по проекта за сега. Съсредоточаваме енергията си върху друг проект, по който работим, за който скоро ще споделим повече в бъдеще, който ще излезе за Деня на благодарността 2020.”

Подробности относно новия проект не са разкрити, но вътрешни лица твърдят, че ще бъде оригинална история.

Следващите филми на Disney Animation са Ралф разбива интернета, който излиза по кината на 21 ноември 2018 и Замръзналото кралство 2, който излиза по кината на 27 ноември 2019.