• 0 коментара • Кино / Кино новини

“Доктор Стрейндж 2” ще е първият филм на ужасите на Марвел

Marvel Studios обяви официалното заглавие на „Доктор Стрейндж 2 „ - Doctor Strange in the Multiverse of Madness.


Бенедикт Къмбърбач за пръв път изигра ролята на д-р Стивън Страндж в “Доктор Стрейндж” през 2016 г., преди по-късно да се появи заедно с останалите звезди от вселената на Марвел в “Отмъстителите: Война без край” и “Отмъстителите: Краят”. “Доктор Стрейндж 2” ще се развива след събитията от “Отмъстителите: Краят” и ще се фокусира върху това как Стрейндж започва по-дълбоко да изследва тайните на мултивселената.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта) ще продължи да изследва космическата страна на вселената на Марвел, а сега и алтернативните вселени и времеви линии, които бяха създадени след събитията в “Отмъстителите: Краят”. Скот Дериксон ще се върне като режисьор/ Бенедикт Къмбърбач ще повтори ролята си на Върховния магьосник, а Елизабет Олсен ще се присъедини към него като Уанда Максимов.

“Доктор Стрейндж 2” ще бъде първият филм на ужасите във вселената на Марвел, според режисьора Скот Дериксон. Дериксон е един от малкото режисьори на Marvel с опит в жанра на ужасите, така че можем да бъдем сигурни, че ако продължението наистина ще бъде филм на ужасите, то то ще бъде направено майсторски. Преди да се присъедини към вселената на Марвел, Дериксон пише и режисира множество хоръри, като “Хелрейзър: Адът“, “Дяволът в Емили Роуз“ и “Греховен”.

Разбира се, подробности за сюжета няма да бъдат разкрити докато продукцията не започне снимки или дори след това, като се има предвид как Марвел обича да пази тайни. За сега може само да спекулираме за това, кой ще се присъедини към Стрейндж и какви ужаси Дериксон и Марвел са приготвили.Веднага след като Елизабет Олсен се появи като Уанда Максимов в WandaVision за Disney+, тя ще се участва и в “Доктор Стрейндж 2”. Уанда Максимов за пръв път се появи в сцената след надписите на “Завръщането на първия отмъстител“ и после в “Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. Появата на героинята във филма е голяма стъпка за персонажа. Тя е предимно страничен герой в миналите филми, но ролята й тук би могла да я издигне до по-високо ниво. Стрейндж все още ще бъде звездата на филма, но Уанда се очаква да бъде вторият по големина герой във филма.

“Доктор Стрейндж 2” излиза по кината на 7 май 2021. Освен него във фаза 4 на вселената на Марвел през 2020 и 2021 ще видим още “Черната вдовица”, Eternals, “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена”, и “Тор 4”.