• 0 коментара • Кино / Кино новини

Долф Лундгрен почти казал “НЕ” на завръщането на Драго в Крийд 2

Долф Лундгрен признава, че той не е бил първоначално навит да влезе в ролята на Иван Драго в Крийд 2 повече от 30 години след дебюта си в Роки IV.


По време на Comic-Con Portugal Долф Лундгрен бе запитан за ролята си в Крийд 2. Актьорът сподели, че се притеснява как хората ще възприемат героя му след всичките тези години.

Обяснява Лундгрен:

“Малко е особено. Малко е странно. Защото отначало не исках да го направя, защото мислех, че ще бъде тъжно… Не исках да нараня този образ, защото е емблематичен герой, особено за хората, които тренират, те наистина се възхищават на този човек.”

Качеството на сценария на Крийд 2, е това който го убеждава да се присъедини, това и шанса да покаже изцяло нова страна на Драго.

“Но сценарият беше наистина добър и имам шанса да покажа нова страна на същия човек 35 години по-късно, по-ощетена и напрегната страна. Използвах част от собствения си живот, който съм преживял през последните 35 години в този герой, така че е нещата правят пълен кръг. Оказа се наистина страхотно преживяване за мен. Истинско драматично предизвикателство, но и прекрасно преживяване, за да се върна в собствената си кариера по начина, по който той гледа назад към кариерата си като боец. Има някои паралели, които според мен са уникални.”


В Крийд 2 Адонис Крийд се опитва да намери баланса между семейните задължения и подготовката за следващия голям мач. Неочаквано обаче в живота му влиза и най-сериозното предизвикателство досега. Той трябва да застане лице в лице с противник, свързан с миналото на семейството му, и да издържи на напрежението, което ескалира преди предстоящия мач. Роки Балбоа е плътно до него по време на всички изпитания и заедно с Адонис се сблъскват с призраците от миналото. Задават си въпроса за какво всъщност се борят, за да разберат, че няма нищо по-важно от семейството.

Във филма участват още Майкъл Б. Джордан в ролята на Адонис Крийд, Силвестър Сталоун в ролята на Роки Балбоа Теса Томпсън (Крийд: Сърце на шампион, Тор: Рагнарок), която е в ролята на Бианка; Ууд Харис в образа на Тони Бъртън, Ръсел Хорнсби като Бъди Марсел, Андре Уорд като Дани Уилър и Филисия Рашад като Мари-Ан. Боксьорът с румънско-германски произход Флориан Мунтеану влиза в образа на противника на Адонис Крийд – Виктор Драго, син на легендарния Иван Драго.

Стивън Кейпъл Джуниър режисира по оригиналния сценарий, създаден от Силвестър Сталоун и базиран на героите от франчайза Роки. Филмът е продуциран от Силвестър Сталоун, Кевин Кинг-Темпълтън, Чарлс Уинклър, Уилям Чартоф, Дейвид Уинклър и Ирвин Уинклър. Куглър, Майкъл Джордан и Гай Рийдъл са изпълнителни продуценти на Крийд 2.

Освен в Крийд 2 Лундгрен и ще се появи в "Аквамен" и отново ще се събере отново с Сталоун за Непобедимите 4.

Крийд 2 ще превземе киноекраните на 23 ноември.