• 0 коментара • Кино / Кино новини

Дони Йен се присъединява към Мулан

Според Deadline, китайската екшън звезда Дони Йен, известен на западната публика с ролята си на Чирът Имуе в Rogue One, се присъединява към филма Мулан на Disney.

Очаква се той да влезе в ролята на Командир Тун, нова роля създадена специално за новия филм. Героят ще бъде ментор на главната героиня. Въз основа на способностите на Йен и описанието на героя, той не би имал никакъв проблем да се превъплати в Тун. Той е изключителен майстор по бойни изкуства и перфектен за роля в пълния с бойни сцени Мулан.

Дони Йен е утвърдена звезда в Китай и това несъмнено ще помогне на боксофиса в страната, която със сигурност ще бъде огромен пазар за Мулан.

Мулан ще бъде режисиран от Ники Каро.Главната роля е поверена на китайската актриса Лиу Ифей. Все още има много големи роли, които да бъдат запълнени.

Сценарият на Мулан е поверен на Аманда Силвър, Лаурен Хинек, Елизабет Мартин и Рик Джафа. Филмът ще има китайски актьорски състав, както и по-традиционна интерпретация на историята на Мулан.

Мулан е част от дългата поредица на Дисни от игрални адаптации на анимационни филми, включително Пепеляшка, Книга за джунглата, Драконът, моят приятел, Красавицата и звярa, Аладин, Цар Лъв, Дъмбо и др.

Мулан се очаква по кината на 27 март 2020.