"Дюн: Част втора" ще излезе през 2023

Добави коментар

Само няколко дни след излизането си “Дюн” официално получава своето продължение.


Продължението на "Дюн" винаги е било част от плановете на режисьора Дени Вилньов, но досега студиото не беше дало официална зелена светлина. Във вторник мечтата на режисьора да завърши “Дюн” се превръна в реалност - Legendary и Warner Bros. обявиха, че продължават напред с научнофантастичната поредица. "Дюн: Част втора" ще излезе по кината на 20 октомври 2023.


"Току-що получих новината от Legendary, че официално продължаваме напред с "Дюн: Част втора", казва Вилньов в изявление. "Адаптирането на "Дюн" на Франк Хърбърт беше моя мечта и трябва да благодаря на феновете, актьорите и екипа, Legendary и Warner Bros. за подкрепата към тази мечта. Това е само началото."


Първият филм "Дюн" разказва само първата част от едноименния фундаментален научнофантастичен роман на Франк Хърбърт от 1965. "Дюн: Част втора" ще разкаже останалата част от романа.

"Дюн" разказва историята на Пол Атреидски, изключително умен и даровит млад мъж, наследник на могъща династия, комуто е отредена велика съдба. Той поема към най-опасната планета във Вселената, за да осигури бъдещето на своето семейство и народа си. Задкулисни и злонамерени сили ще се сблъскат в сложен политически конфликт на планетата източник на най-оскъдния и желан ресурс - Подправката, способна да отключи огромния потенциал на човечеството. Само тези, които успеят да победят страха, ще оцелеят.В "Дюн" участват Тимъти Шаламе в ролята на Пол Атреидски, Ребека Фъргюсън в ролята на майка му лейди Джесика, Оскар Айзък в ролята на баща му херцог Лито, Джош Бролин в ролята на Гърни Халик, Стелан Скарсгард в ролята на барон Харконен, Дейв Батиста в ролята на Рабан Харконен, Зендея в ролята на Чани, Джейсън Момоа в ролята на Дънкан Айдахо, Хавиер Бардем в ролята Стилгар, и др.

"Дюн: Част втора" ще излезе по кината на 20 октомври 2023.

Дюн

филм

Епичното и емоционално заредено приключение разказва историята на Пол Атреидски, изключително умен и даровит млад...

Дюн: Част втора

Продължение на "Дюн" от 2021.

Херцог Пол Атреидес се присъединява към фреманите и започва духовно...

Споделете