• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джаред Лето в спин-оф на Спайдър-мен

Джаред Лето ще участва в Morbius the Living Vampire на Sony.


Джаред Лето, познат с ролята си на Жокера във вселената на DC, ще влезе в ролята на Майкъл Морбиус, учен, който става вампир след като се опитва да се излекува сам в филма по комиксите на Marvel.

Даниел Еспиноса, скандинавският кинорежисьор, който режисира "Секретна квартира" и миналогодишния фантастичен трилър „Признак на живот“, ще режисира лентата, чийто сценарий е написан от Бърк Шарпъс и Мат Сазама, дуото, създало рибута на Lost in Space на Netflix.Филмът ще разкаже историята на Морбиус. Доктор Майкъл Морбиус е биохимик, който страда от рядко заболяване на кръвта. Неговия опит да се излекува води до катастрофални резултати. Вместо да бъде излекуван, той се превръща във вампир жаден за човешка кръв. В комиксите той започва като злодей в комиксите за Спайдърмен, но лека по-лека се превръща в антигерой и дори получава свой собствен комикс. Морбиус е създаден през 1971 от Рой Томас и Гил Кейн за “The Amazing Spider-Man #101.”Лето все още се очаква да се завърне във вселената на DC като Жокера в Отряд самоубийци 2, както и в соло филм за Жокера, които в момента се разработва.


Вижте още: Жокера на Джаред Лето със самостоятелен филм


Все още не се знае кога ще видим филма за Морбиус по кината. Според Variety, снимките на лентата ще започнат още тази година, което най-вероятно значи, че може да очакваме премиера през 2019.

Sony започва своята Marvel вселена с Венъм тази година, но това е далечен от единствения планиран филм. Продължението на Спайдър-мен: Завръщане у дома - Spider-Man: Far From Home се очаква по кината през юли 2019.