• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джемайн Клемънт се присъединява към “Аватар 2”

Джемайн Клемънт се присъединява към актьорския състав на продълженията на „Аватар“ от Джеймс Камерън.


Клемънт ще влезе в ролята на морския биолог доктор Иан Гарвин. Няма информация за това как и защо д-р Гарвин е въведен в историята на предстоящото продължение. Знаем, че пристигането на морски биолог на Пандора съвпада с някои от най-ранните идеи за сюжета, който Камерън, които загатваше - когато поредицата „Аватар“ щеше да включва само три филма, вместо петте, които сега знаем, че ще бъдат направени.“Обичам работата на Джемайн от години и наистина съм развълнуван, че той се присъединява към нашия актьорски състав като Иън Гарвин, един от любимите ми герои”, каза Камерън в изявление.


Клемънт участва в филмите “Неудържимите джентълмени” (2009), “Мъже в черно 3” (2012) и Humor Me (2017). Той е дава гласът си за “Аз, проклетникът” (2010), “Рио” (2011), “Смелата Ваяна” (2016) и “LEGO филмът: Батман” (2017). Актьорът участва като Оливър Бърд в драматичния сериал на FX „Легион” заедно с Дан Стивънс. През 2014 г. той прави режисьорския си дебют с коледният филм на ужасите “Какво правим в сенките”, който написва и в който участва заедно с Тайка Уайтити.Джемайн ще се присъедини към новодошлите в поредицата Мишел Йео, Оона Чаплин, Еди Фалко и Кейт Уинслет, както и на завръщащите се актьори Зои Салдана, Сигорни Уивър и Сам Уортингтън. Сценарият на “Аватар 2” е написан от Камерън с Джош Фридман, Рик Яфа, Аманда Силвър и Шейн Салерно.

"Аватар" от 2009 продължава да бъде най-печелившия филм в боксофиса за всички време с 2.8 милиарда долара по целия свят. Първоначално Камерън си представя две продължения, но след среща с сценаристите, артистите и дизайнерите осъзнава, че има твърде много материали и разширява плановете си до четири филма."Аватар 2" ще първото от четирите продължения и ще се появи в кината на 17 декември 2021. Disney обяви миналата седмица, че другите филми от поредицата ще бъдат пуснати по кината в същия уикенд на всеки две години, като се редуват с филми от поредицата “Междузвездни войни", като "Аватар 3" ще излезе през 2023; “Аватар 4” през 2025 и накрая “Аватар 5” през 2027.