• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джет Ли и други се присъединяват към Мулан

Мулан намери актьори за ролите на злодея, китайския император и други.

До скоро актрисата Лиу Ифей беше единственият член на актьорския състав към нея вчера се присъдени китайската екшън звезда Дони Йен, а днес Disney обяви кастинга на още трима актьори.


Джет Ли, друга китайска екшън звезда, се присъединява към Мулан в ролята на китайския император, който разпорежда мобилизацията на войските чрез задължителна военна служба на един мъж от всяко домакинство.

Джет Ли прави своя дебют в Холивуд през 1998 в Смъртоносно оръжие 4. Имайки предвид таланта на актьора в бойните изкуства може би тази версия на китайския император ще бъде малко по-екшън орентирана.Гонг Ли, една от най-добрите китайски актриси, ще влезе в ролята на злодея на филма. Тя ще изиграе мощна вещица срещу, която ще се изправи Мулан. Това показва голямо отклонение от анимационния филм, където главният злодеят беше Шан Ю, лидера на нахлуващите хуни.

Гонг Ли е позната на западните зрители от филмите Китайска кутия, Мемоарите на една гейша, Маями Вайс и Ханибал: Зараждането на злото. Тя също така печели международно признание за Farewell My Concubine.Китайско-виетнамската актриса Ксана Танг се присъединява към актьорския състав в ролята на сестрата на Мулан, нов герой създаден за филма. Танг е участвала в няколко сериала в Нова Зеландия и Австралия.

С промяната на злодея и добавянето на сестра и ментор на главната героиня, игралният филма Мулан се очертава да се различава значително от анимационния си предшественик.

Мулан ще бъде режисиран от Ники Каро. Главната роля е поверена на китайската актриса Лиу Ифей. Дони Йен ще влезе в ролята на Командир Тун.

Сценарият на Мулан е поверен на Аманда Силвър, Лаурен Хинек, Елизабет Мартин и Рик Джафа. Филмът ще има китайски актьорски състав, както и по-традиционна интерпретация на историята на Мулан.

Мулан е част от дългата поредица на Дисни от игрални адаптации на анимационни филми, включително Пепеляшка, Книга за джунглата, Драконът, моят приятел, Красавицата и звярa, Аладин, Цар Лъв, Дъмбо и др.

Мулан се очаква по кината на 27 март 2020.