• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джеймс Уан разкрива заглавието на "Аквамен 2"

Заглавието на филма ще бъде "Aquaman and the Lost Kingdom" (Аквамен и изгубеното кралство), разкри режисьорът Джеймс Уан в четвъртък в публикация в Instagram. "Приливът се надига", написа Уан.

Джейсън Момоа в ролята на Аквамен, Амбър Хърд в ролята на Мера и Патрик Уилсън в ролята на Орм ще повторят ролите си в продължението. Уйлям Дафо, Никол Кидман, Яхия Абдул-Матийн и Долф Лундгрен също се завръщат. Пилоу Асбек, известен най-вече с ролята си на Еурон Грейджой в "Игра на тронове", води преговори да се присъедини към филма.

Сюжетът на "Аквамен и изгубеното кралство" се пази в тайна. Джеймс Уан се завръща като режисьор на "Аквамен 2". Той ще продуцира заедно с Питър Сафран. Сценарият се пише от Дейвид Лесли Джонсън-Макголдрик.

Първият Аквамен получи благоприятни отзиви от зрителите и събра повече от 1,1 милиарда долара в световен мащаб. Във филма Артър Къри е принуден да се изправи пред своя атлантски произход, когато неговият полубрат, Господарят на океана, замисля да води война срещу човечеството.

Филмът "Аквамен и изгубеното кралство" ще излезe по кината на 16 декември 2022 г.