• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джейсън Бейтман ще режисира Райън Рейнолдс в "Clue"

Джейсън Бейтман е започнал преговори да режисира, напише и може би да участва във филма с Райън Рейнолдс по настолната игра „Clue“.


Джейсън Бейтман, който наскоро вземе Еми за режисурата си в сериала “Озарк” на Netflix, води преговори за да режисира предстоящата адаптация на Clue, с участието на Райън Рейнолдс. Бейтманш ще разработи сценарият с Рейнолдс. Ако сделката мине, той най-вероятно ще изиграе и една от главните роли в лентата.Настолната игра, в която трябва да разкриеш кой от шестима заподозрени е убил своя господин Боди в кичозното му имение, както и в коя стая и с какво. Clue е голям хит сред почитателите на този тип игри още от излизането си през 1949г. Играта бива адаптиран във филм със същото име за първи път през 1985 с режисьор Джонатан Лин и актьорски състав включващ Тим Къри, Мадлин Кан и Кристофър Лойд. Въпреки че е разочарование в боксофиса, Clue (1985) се превръща в култова класика, известна с лукавото си и често мрачно остроумие, както и с великолепните театрални представления на актьорския състав и трите различни края на филма.

Universal се опитваше да направи нова адаптация на Clue в края на 2000-те. Тази версия, която щеше да бъде режисирана от Гор Вербински, никога не се появи на бял свят, а проекта по-късно се премести в Fox през 2016. Рейнолдс се присъедини да участва и да продуцира няколко години след това, като сценаристите му от Дедпул 1 и 2 Рет Рийз и Пол Уърник трябваше да работят по сценария.Джейсън Бейтманс вече е режисирал повече от половин дузина епизоди на “Озарк”, както и няколко епизоди за няколко други телевизионни сериали и два критични хита - Bad Words и “Семеен корен”. Бейтманс ще режисира и първите два епизода на The Outsider за HBO. Голяма част от филмите на Бейтман като актьор попада в по-тъмната страна на комедийния спектър. Това си струва да се отбележи, тъй като Рийз и Уърник се бяха насочели към R рейтинг за своя сценарий на Clue, когато те работеха върху адаптацията.