• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джон Бойега е разочарован от участието си в "Междузвездни войни"

Британският актьор Джон Бойега даде първото си интервю след завършване на "Междузвездни войни". В него той сподели, че е останал недоволен от снимките и развитието на своя герой, заради расизъм .


В интервю за GQ, 28-годишният Бойега обсъди миналото и настоящето на кариерата си и говори за ролята си на непокорния Фин в продълженията на „Междузвездни войни“.

Според думите на Бойега, той е много ядосан, защото не е получил шанса да се докаже в киноиндустрия, където не са били готови за него. Актьорът разкри, че е получавал заплахи в социалните мрежи заради цвета на кожата си, а в същото време Дисни не е направил нищо, за да популяризира чернокожите герои, а просто ги е изместил на заден план.Джон Бойега също така отправи критики към сценаристите, които първоначално са му дали възможност да се докаже във франчайза, но след това са обърнали цялото внимание на героите на Адам Шофьор и Дейзи Ридли, оставяйки на заден план неговия герой Фин и героите на Наоми Аки и Кели Мари Тран.

"И нека бъдем честни, Адам и Дейзи знаят това", продължи Боега.

Да си припомним, че през юни актьорът взе активно участие в протестите заради смъртта на Джордж Флойд, а видеото с неговата реч стана вирусно в интернет.

Скоро Джон Бойега ще бъде видян в „Small Axe“ на Стив Маккуин.