• 0 коментара • Кино / Кино новини

Джонатан Голдстийн и Джон Дили в преговори да режисират Dungeons & Dragons

Режисьорите на комедията “Нощни игри” са в преговори да режисират рибута на Dungeons & Dragons.


Warner Bros. планира нова адаптация на популярната настолна игра през 2015 с участието на Ансел Елгорт и Роб Летърман (Pokemon: Детектив Пикачу). Нещата обаче не се получават и рибута се мести в Paramount през 2017 г., след като Sweetpea Entertainment и Hasbro постигнаха сделка за правата на лентата.

Голдстийн и Дили, които наскоро напуснаха проект за самостоятелен филм на “Светкавицата“ за Warner Bros. ще заменят режисьора на LEGO филмът: Батман Крис Макей, който бе прикачен да режисира филма през февруари 2018, но се оттегли от проекта.Голдстийн и Дили режисираха популярната миналогодишна комедия „Нощни игри” за New Line и са съавтор на „Спайдър-Мен: Завръщане у дома.” Преди това те пишат и режисират петия филм в поредицата „Ваканция“ на National Lampoon и създават сценария на „Шефове гадняри” и неговото продължение.

Джонатан Голдстийн и Джон Дили бяха и сред членовете на сценаристкия екип на неосъществената филмова вселена на Hasbro, която Paramount и Allspark Pictures обявиха през април 2016.

Не е ясно дали двамата ще работят със сценария, който вече бе писан от Майкъл Гилио, или дали ще започнат от нулата.Dungeons & Dragons, обикновено известна като D&D, е настолна ролева игра, която първоначално е публикувана през 1974 г. Въпреки възхода на видеоигрите и други форми на забавление, играта остава популярна през годините. В момента Hasbro притежава правата върху играта, а наскоро компания създаде AllSpark Pictures, студийно подразделение, посветено на превръщането на играчките на компанията във филмови и телевизионни проекти. Hasbro си е партнирал с Paramount за Трансформърс, което до този момент се оказа много успешно начинание и за двете компании.

Dungeons & Dragons се очаква да излезе по кината през ноември 2019. Интересно е обаче, че филмът е едно от три фентъзи приключения, които в момента са предвидени да се появят на големия екран през ноември 2021 г., като другите две са “Тор 4” и все още неозаглавената трета част на “Фантастични животни”.