Ето защо създателите на “Игра на тронове“ и “Междузвездни войни” са се разделили

Добави коментар

Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс са се отказали от планираната си трилогия "Междузвездни войни" поради творчески различия с Лукасфилм.


През февруари 2018 г. беше обявено, че шоурънърите на “Игра на тронове“ ще напишат и продуцират нова филмова поредица за "Междузвездни войни”. По-рано тази седмица беше разкрито, че трилогията на Бениоф и Уайс е отменена. Причината за тази раздяла според изявлението на Бениоф и Уайс е натовареният им график, поради новата им сделка с Netflix. Оттогава се появиха повече подробности за ситуацията. Изглежда, че зад заминаването им стой повече от проблем с времето и, че те просто не са успели да се разберат с Лукасфилм по отношение посоката на франчайза.

Според Variety, Бениоф и Уайс и вишестоящи фигури в Лукасфилм започнали „да виждат как техните виждания за филмите се разминават“ през срещите си през лятото. Нещата явно са се развивали бързо, тъй като през май изпълнителният директор на Disney Боб Айгър заяви, че първият филм на Бениоф и Уайс ще излезе през декември 2022 година.

Сделката им с Netflix също не помогна, тъй като стрийминг гигантът искаше Бениоф и Уайс да започне да работа по оригинално съдържание възможно най-скоро, за да могат да се съревновават с множеството от други стрийминг платформи на хоризонта, като Disney + и HBO Max.

Бениоф и Уайс се присъединяват към редиците на Джош Транк, Колин Тревърроу, Фил Лорд и Крис Милър, след като са уволнени в кратки срокове от продукциите на "Междузвездни войни", които е трябвало да ръководят. Изглежда ще “Междузвездни войни” често има “творчески различия” с хората, който наемат. Дори режисьори, които все още се водят режисьори на проектите си, изпитват проблеми. Режисьорът на „Rogue One: История от Междузвездни войни” Гарет Едуардс бе едва ли не заменен от сценариста Тони Гилрой по време на обширните допълнителни снимки, въпреки че в крайна сметка той беше кредитиран за режисирането на готовия продукт. Тези проблеми карат фенове и членове на Холивуд да се питат за намеренията на президента Катлийн Кенеди за бъдещето на Лукасфилм.

Творческите различия са често срещани в Холивуд, но повечето биха се съгласили, че това, което се случва в Лукасфилм е малко необичайно. Кенеди и компанията трябва да идентифицират проблемите в процесите си на наемане на хора, за да избегнат това да се случи отново в бъдеще. На феновете им остава да чакат, да разберат какво ще е бъдещето на “Междузвездни войни” на големия екран.

Трилогия от "Междузвездни войни" от режисьора на “Последните джедаи” Райън Джонсън все още е в процес на създаване, а и продуцентът на кино вселената на Marvel Кевин Файги разработва отделен филмМеждузвездни войни: Възходът на Скайуокър” излиза през декември.

Споделете