• 0 коментара • Кино / Кино новини

Филмът на Том Круз, който ще се снима в космоса намери своя режисьор

Дъг Лиман ще си партнира с Том Круз, за да режисира първият филм заснет в космоса.


Екшън-приключенският филм на Том Круз, който ще бъде заснет в космоса, намери своя режисьор в дългогодишния сътрудник на Круз и негов приятел Дъг Лиман. Изглежда, че двата холивудски гиганти ще се обединят отново, за да направят филмова история.

Според Deadline, Лиман, който работи с Круз по филмите ”Бари Сийл: наркотрафикантът” и “На ръба на утрешния ден“ и който отделно режисира такива хитове като “Мистър и мисис Смит” и “Самоличността на Борн”, е нетърпелив да работи отново с актьора по този първи по рода си проект.Том Круз работи със SpaceX на Илън Мъск, за да заснеме нов филм в космоса. Според Deadline, Круз и Лиман си измислили идеята да снимат в космоса заедно. Лиман не само ще режисира, но и работи върху сценария и ще продуцира заедно с Круиз.Deadline допълва, че космическият филм ще има безпрецедентна предварителна продукция, която ще включва обучение, за да може да се издържи на полет в космоса. Според източници на изданието екипът е сериозен и се надяват това да се случи в съвсем близко бъдеще.

В момента проектът няма нито студио, нито финансист. Не се знае и кога ще започне снимки, тъй като Круз първо ще трябва да завърши работата по „Мисията невъзможна 7” и „Мисията невъзможна 8”, които бяха спрени в средата на снимките поради пандемията от коронавирус. Детайлите за сюжета също се пазят в тайна.