• 0 коментара • Кино / Кино новини

Франсис Конрой в преговори да играе майката на Жокера

The Wrap съобщава, че носителката на "Златен глобус" Франсис Конрой е в преговори да се присъедини към филма Жокер с Хоакин Финикс.


Конрой ще влезе в ролята на майката на Жокера - Пени. Смята се, че тя ще бъде болна и вероятно ще умре по време на събитията на филма и е вманиачена в бившия си работодател.

Преди това беше съобщено, че Франсис Макдормънд беше първият избор на студиото за ролята, но носителката на Оскар е отказала ролята.Очаква се този филма да е вдъхновен от комикса ”The Killing Joke" на Алън Мур, в който Жокера е неуспешен комик, чиято съпруга е убита, което го кара да стане злодей, който всички познаваме. като предполагаем източник на вдъхновение. The King of Comedy на Мартин Скорсезе също е цитиран като предполагаем източник на вдъхновение.

Филмът ще има по-нисък бюджет в сравнение с другите филми на DC. Освен това Жокер няма да е част от свързаните филми на DC или така наречените вече Worlds of DC и вместо това ще служи като първата лента в отделен банер със самостоятелни адаптации на комикси на DC.Хоакин Финикс е във филма като човек, който ще бъде Жокера. Зази Бийтс е в преговори да се присъедини към актьорския състав като самотна майка, която хваща вниманието на Жокера преди той да се превърне в нихилистичния злодей от Готъм Сити. Също беше съобщено, че Робърт Де Ниро е в преговори да се присъедини към проекта. Де Ниро ще влезе в ролята на водещ на телевизионно шоу, който играе важна роля в произхода на Жокера.

Режисьор на Жокер е Тод Филипс, известен най-добре за работата си по филмите “Последният ергенски запойr”. Сценарият е поверен на Филипс и Скот Силвър известен с работата си по Боецът (2010) и 8-ма миля (2002).

Снимките на Жокер ще започнат през септември. Филмът ще излезе по кината на 4 октомври 2019 г.