• 0 коментара • Кино / Кино новини

Гари Дауберман ще режисира “Сейлъмс Лот”

Гари Дауберман ще застане начело на новата адаптация на хорър роман “Сейлъмс Лот” на Стивън Кинг.


Гари Дауберман, сценарист на много филм на ужасите, който направи режисьорския си дебют с миналата година с „Анабел 3“, ще режисира “Сейлъмс Лот”. Дауберман е и написал сценария на проекта. Джеймс Уан, Рой Лий и Марк Уолпър ще продуцират.

Дауберман е един от най-популярните сценаристи в Холивуд в областта на ужасите. Филмите, по които той е работи, печелят над 2,3 милиарда долара за Warner Bros. Той написа популярните и успешни адаптации на Стивън Кинг “То” and "То: Част втора". Дауберман работи и по спин-офите на “Заклинанието“ - “Анабел”, “Анабел 2”, “Анабел 3” и “Монахинята”.“Сейлъмс Лот” се отличава с това, че е вторият публикуван роман на Кинг след “Кари” от 1974. Публикувана през 1975 г., книгата на Кинг се фокусира върху писател, който се връща в родния си град, за да напише роман за изоставеното имение в малкия град. Когато открива, че домът е купен от мистериозен мъж от Европа, мъжът също осъзнава, че гражданите бавно се превръщат във вампири. Писателят се съюзява с група местни, за да спре разпространението на вампирите, като последната конфронтация се случва в къщата с мистериозния човек.

“Сейлъмс Лот” вече е бил адаптиран като минисериал през 1979 г. от маестрото на ужасите Тобе Хупър. Хупър е разбира се известен с “Тексаско клане” и "Полтъргайст”. Лари Коен режисира продължението през 1987 г. През 2004 излиза още една телевизионна версия на “Сейлъмс Лот” с участието на Роб Лоу от дългогодишния телевизионен режисьор Микаел Саломон.