• от • 0 коментара • Кино / На кино в 5

Господарката на злото 2 | Maleficent: Mistress of Evil - ревю

Анджелина Джоли се завръща като класическия злодей на Дисни в „Господарката на злото 2“ от 18-ти октомври по кината.Филмът е изпълнен с възхитителни екранни визуализации в красиви и мистериозни светове с куп цветни и вълшебни същества.

Създаден през 2014 г., първият филм е удовлетворяващо преосмисляне на „Спящата красавица“ както на Дисни, така и на Шарл Перо.

В ръцете на режисьора Йоахим Рьонинг ( „Кон-Тики“, „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“) и благодарение на амбициозния и умен сценарий на Линда Улвъртън, Ноа Харпстър и Мика Фицърман-БлуГосподарката на злото 2“ е забавно и вълнуващо приключение с лукаво чувство за хумор и някои възхитителни, макар и очевидни политически и социални коментари с послания като: „Няма значение откъде идваш, има значение кого обичаш.“

Като се има предвид, че Анджелина Джоли изигра Злодеида във филма от 2014 г. заради детската си любов към главния герой, нейното завръщане беше гарантирано. Ролята на Джоли е спираща дъха, както винаги, особено, като добавим и допълнителните визуални детайли ‒ протезните скули, отровнозелените очи, отразителните рога и възхитителните тоалети.Ел Фанинг също се завръща като Аврора ‒ младата принцеса, която е прокълната от Злодеида да си убоде пръста и да изпадне във вълшебен сън, само за да бъде събудена от истинската целувка на любовта. Докато героят на принц Филип отново присъства във филма, този път ролята бива изиграна от Харис Дикинсън, заместващ Брентън Туейтс от първия филм.

Също така редица известни актьори са се включили към проекта. Мишел Пфайфър се включва към „Господарката на злото 2“ като кралица Ингрит, въпреки че името „Злодеида“ би и подхождало доста повече. Номинираният за Оскар Чуетел Еджиофор също се присъединява в ролята на Конъл ‒ един от тъмните феи. Ед Скрейн („Игра на тронове“) е един от злодите във филма, а Робърт Линдзи е в ролята на крал Джон. Джен Мъри („Фантастични зверове и къде да ги намерим“), Кей Александър („Играч първи, приготви се“), Джуди Шекони, Дейвид Гиаси („Изтребление“, „Интерстелар“) също участват. Освен това за продължението се завръщат и Сам Райли като гарвана Диавал, както и Имелда Стонтън, Джуно Темпъл и Лесли Менвил като трите феи кръстници.

Филмът започва с говорещи дървета, растения, които оживяват, кикотещи се феи и всякакви цветни същества, които хаотично летят навсякъде. Историята се установява постепенно, а филмът се опитва да бъде едновременно тъмен и светъл, с призрачни сцени, преплетени със сладки CGI същества, подскачащи наоколо, за да заинтригуват децата.Сюжетът ни пренася няколко години след първия филм, когато принцеса Аврора и принц Филип не искат нищо повече от това да се оженят, но техните майки Злодеида и кралица Ингрит започват война между хора и феи, преди да оставят това да се случи.

Злодеида се завръща като най-емблематичния злодей на Дисни, където се оказва, че тя изобщо не е злодея. Тя е просто неразбрана.

Дисни има по-големи надежди за продължението, след като оригиналът събра впечатляващите 758,5 милиона долара по света през 2014 г., което е четири пъти повече от бюджета от 180 милиона долара. Огромният бюджет се изразходва за костюми и ефекти, за които са отговорни дизайнерката на костюми Елън Мирожник и гримьорът за специални ефекти Дейвид Уайт. Мирожник се е погрижила за зашеметяващия, уникален външен вид за трите силни, изключително различни жени във филма: Аврора, Злодеида и Кралица Ингрит.Технически филмът е възхитителен във всяко едно отношение. Специалните ефекти и 3D анимацията са просто перфектни. Монтиран в голям мащаб със сложна текстура, филмът е визуално великолепен. Движенията на камерата са плавни и осигуряват панорамно гледка в пълен спектър, което прави тази приказка да изглежда бликаща от енергия във всеки един кадър особено по време на кулминационните действия.

Господарката на злото 2“ е едно достойно продължение на филма от 2014 г. с невероятната Анджелина Джоли, интригуващ и леко предвидлив сюжет и много симпатични CGI същества. Приказният филм предава няколко важни послания: „Бъдете себе си.“, „Научете се да разбирате и приемате онези, които не са точно като вас.“, „Истинската любов може да съществува, но не правете компромиси.“