• 0 коментара • Кино / Кино новини

Как са премахнали мустака на Хенри Кавил за Лигата на справедливостта

Мустакът на Хенри Кавил беше голям проблем по време на допълнителните снимки на Лигата на справедливостта . В интервю актьора обясни как екипът по визуални ефекти го е премахнал по време на постпродукцията на филма.


Тази есен отново ще видим Хенри Кавил в ролята на Суперман в Лигата на справедливостта, а през лятото ще го видим в Мисията невъзможна 6. Снимките на двата проекта за съжаление се засичат и това създава работа за екипа по визуални ефекти на Лигата на справедливостта.

Това лято по време на допълнителните снимки на Лигата на справедливостта, актьорът изненада продукцията с нова визия. Героят на Кавил в Мисията невъзможна 6 има много интересен мустак, който не може да бъде обръснат от актьора до края на снимките на филма. И така Кавил облича костюма на Супермен, с мустак от 70-те години.

Много хора смятат, че премахването на мустака с визуални ефекти е причина допълнителните снимки да струват около 25 милиона. Дори това да не е така хората се чудеха как ще премахнат мустака в постпродукцията. Кавил дава отговор на този въпрос в интервю с Fox 5 DC:

“Това, което трябваше да направим, е да се опитаме да го дръпне колкото се може повече от горната устна, за това те го мръднаха нагоре и после имах точки по цялото си лице. И те се опитваха да сложат точки, които почти не се виждаха на различни места на лицето, които виждате нормално ( не подмяна на лице), когато използват какъвто и да е CGI ефект върху лицето. И, да, бях покрит с точки и имах голям мустак. Това определено беше нова визия за Супермен.”Някои хора може да се чудят, защо Кавил просто не e обръснал мустака си и не използва фалшив за Мисията невъзможна 6. Режисьора на филма не разкрива причината, но казва, че публиката ще разбере кога филмът му се появи по кината през 2018 г.

Не пропускайте “Лигата на справедливостта” от 17 ноември 2017 по кината.