• от • 0 коментара • Кино / На кино в 5

Какво казват критиците за „POKÉMON: Детектив Пикачу“

„POKÉMON: Детектив Пикачу“ идва в кината от 10 май и ето какво казват критиците за него.В „POKÉMON: Детектив Пикачу“ участват Джъстис Смит в ролята на Тим, и Катрин Нютън в ролята на Луси, младши репортер, по следите на своята първа голяма новина; както и Суки Уотърхауз, Омар Чапаро, Крис Гийр и Рита Ора, с номинирания за „Оскар“ Кен Уатанабе и Бил Най.

Историята започва с изчезването на топ детектива Хари Гудман. Неговият 21-годишен син Тим се захваща да разбере какво се е случило, заедно с бившия партньор на Хари, покемона Пикачу. Двамата са страхотен екип, все пак Тим е единственият човек, който може да разбира Пикачу. За да разгадаят заплетената мистерия те обединяват сили в едно вълнуващо приключение. Поемайки по следите на Хари из неоновите улици на Райм сити – необятен модерен метрополис, в който хората и покемоните живеят заедно, Тим и Пикачу ще се сблъскат с различни покемон герои.Те ще разкрият шокиращ заговор, който може да унищожи това мирно съжителство и да застраши цялата Pokémon вселена.

Режисьор на „POKÉMON: Детектив Пикачу“ е Роб Летърман, по сюжет на Дан Хернандес, Бенджи Самит и Никол Пърлман, сценарият е дело на Дан Хернандес, Бенджи Самит, Роб Летърман и Дерек Конъли по видеоиграта „Детектив Пикачу“, разработена от Creatures Inc.

Отзивите са за „POKÉMON: Детектив Пикачу“ от критиците са смесени. Вижте някои откъси без спойлери от ревютата на критиците по-долу:Консенсусът на критиците в агрегатния сайт RottenTomatoes e: „POKÉMON: Детектив Пикачу“ може би не довежда фантастично чудесната си идея докъдето трябва, но тази нестандартна адаптация ще улови повечето - ако не и всички - фенове на франчайза.

Кейт Ерлланд от Indiewire пише, че макар филмът да “спира дъхът”, за съжаление "никакво количество техническа шлифовка не може да отклони от тънкия сюжет, който обърква много повече, отколкото забавлява."

Питър Дебрю от Variety пише: “Докато културната значимост на POKÉMON: Детектив Пикачу е очевидна, трябва да сте доста добре запознати с френчайза Покемон, за да оцените резултата, който се чувства като половинчат опит на Legendary Pictures да се опитат, да спечелят от масовата популярност на Покемон феноменът, без задължително да разбират или да уважат съществото на Покемон.”

Хоаи-Тран Буи за /Film пише, че „POKÉMON: Детектив Пикачу“ носи сърцето си на ръкава, но емоционалният му център е някак не доизпечен, въпреки честите ретроспекции към тъжното детство на Тим. Но в ослепителния дизайн на света и героите му, и когато Детектив Пикачу показва проблясъци на чаровни нюанси на студио Ghibli, филмът компенсира за своя слаб сюжет и безинтересен герой.

Хю Армитидж за Digital Spy пише, за Райън Рейнолдс че е “едно от най-големите предимства на този забавен, но много, много странен филм.”Крис Нашавати от EW смята, че сюжетът на „POKÉMON: Детектив Пикачу“ е толкова несвързан, че е почти авангарден. Нашавати още пише, че филмът ще се приеме по добре ако имате “фино нюансирано разбиране на разликата между Джиглипъф и Уиглипъф.”

Брайън Труйт от USA Today пише: "Докато малкият Шерлок дава на „POKÉMON: Детектив Пикачу“ сърце и душа, на останалата част от филма му липсва ентусиазмът на главния герой."

Според Мат Сингер от Screen Crush „POKÉMON: Детектив Пикачу“ има невероятна обстановка за фон, но самата история ще приспи публиката. “Мистерията, героите и комедията (или най-вече липсата на комедия) са всички лесни за забравяне. Но богатия на въображение град, в който те съществуват, винаги е приятно прекарано време за гледане.” пише още Сингер.

Джошуа Йел от IGN е съгласен, че сюжетът е слабо място на филма (той го описва като "невероятно предсказуем и лесен за следване"), но открива, че други аспекти на филма правят като цяло приятно преживяване. Йел пише: “Филмът взема някои смели решения, за да подкопае очакванията дори на най-изпитания и истински фен на Покемон, и те са доста приятни…”Като цяло изглежда, че самите Покемони са най-интересната част от филмът. Въпреки това, дори някои от най-положителните отзиви на сочат, че сюжетът на историята е един от най-големите проблеми на лентата. Това може донякъде да се очаква от филм, по чийто сценарий са работели четирима сценаристи. Смесените отзиви на критиците, обаче изглежда няма да откажат феновете на Покемно и случайните кино любители да го гледат. Според Box Office Pro ,„POKÉMON: Детектив Пикачу“ се очаква да направи най-малко 75 милиона долара в американския боксофис през първите три дни. Независимо от отзивите на критиците вече се работи и по продължение на „POKÉMON: Детектив Пикачу“ .

„POKÉMON: Детектив Пикачу“ идва в кината от 10 май