• 0 коментара • Кино / Кино новини

​„Капитан Марвел“ e спечелил повече пари от всеки филм за Батман

„Капитан Марвел“ вече е натрупал пари повече в световния боксофис, от който и да е било филм за Батман.


По време на първия уикенд на филма, „Капитан Марвел“ спечели 456 милиона долара в световен мащаб, като направи най-успешния първи уикенд за филм с жена в главната роля. След това филмът успя да спечели над 1 милиард долара в световния боксофис в още първия месец след премиерата си, поставяйки рекорда за най-успешен филм за жена супергерой на всички времена.

„Капитан Марвел“, който e и първият самостоятелен филм за жена-герой в киновселената на Марвел, е два пъти по-голям от дебюта на другия голям и изключително успешен солов филм с жена супергерой „Жената чудо“. А сега Карол Данвърсс успя да победи и самият Брус Уейн.

Според Box Office Mojo, „Капитан Марвел“ е спечелил 1,089 милиарда долара в световния боксофис, надминавайки „Черният рицар: Възраждане“ на Кристофър Нолан, който спечелил 1.084 милиарда долара в световния боксофис. Това прави „Капитан Марвел“ 9-ия най-успешен филм за супергерой в световния боксофис и 25-ият най-печеливш филм на всички времена.Действието на „Капитан Марвел“ ни връща обратно в 90-те години на ХХ в. – период, който досега не е изследван във филмовата вселена на Марвел. В центъра на историята е Карол Данвърс – пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос.

В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на „Оскар“ Бри Ларсън (Стаята), а сред останалите актьори са Самюъл Л. Джаксън, Джуд Лоу, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Лашана Линч и др. Режисьори на „Капитан Марвел“ са Анна Боден и Райън Флек (Half Nelson), а сценарият е дело на Мег Лефоув (Отвътре навън), Нико Пърлман (Пазители на Галактиката), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“), Лиз Флейхайв, Карли Менш (Glow), Анна Боуден и Райън Флек.

„Капитан Марвел“ все още може да бъде гледан в някои кина.