• 0 коментара • Кино / Кино новини

Кати Ян ще режисира Марго Роби в Birds of Prey

Кати Ян е избрана да режисира Марго Роби във все още неозаглавения филм на DC вдъхновен от комикса Birds of Prey.

Ян е втората жена, която ще режисира филм във вселената на DC след Пати Дженкинс. Тя беше предпочетена пред няколко по-изявени мъже режисьори. Това е голям риск за студиото и голяма стъпка за Ян, която е режисирала само един инди филм с малък бюджет. Марго Роби е тази, която е имала голямото желание този филм да бъде режисиран от жена.

Проектът се основава на комикса Birds of Prey, който е фокусиран върху екип от предимно женски супергерой, чиито редици в комиксите включват Batgirl, Black Canary, Huntress, Catwoman, Hawkgirl, Power Girl, Poison Ivy, Vixen, и Katana. Във филма се очаква да видим Batgirl, Black Canary и Huntress. Също така се говори, че Poison Ivy ще направи своя дебют в DCEU във филма.

Във филма ще видим и Харли Куин, в ролята се завръща Марго Роби, все още не е известно дали тя ще се появи като злодей или анти-герой. Роби се очаква да се появи в ролята на популярната героиня в продължението на Отряд самоубийци 2, Harley Quinn Vs The Joker и Gotham City Sirens, които изглеждат сега е на заден план. Роби ще започне работа по Birds of Prey, веднага след като завърши работата по Once Upon a Time in Hollywood на Куентин Тарантино.

Сценарият е поверен на Кристина Ходсън, която наскоро пое сценария на филма Batgirl след като Джос Уедън напусна проекта. Ходсън също така е сценарист на предстоящия спин-оф на Трансформърс - Бъмбълби.

Снимките на Birds of Prey се очаква да започнат на края на 2018 или началото на 2019. Все още не известно кога филмът ще излезе по кината