• 0 коментара • Кино / Кино новини

Хари Стайлс няма да участва в “Малката русалка”

Хари Стайлс няма да се запъти под морето за игралната адаптация на Малката русалка” на Дисни.


Миналият месец беше съобщено, че Хари Стайлс е в преговори за ролята на принц Ерик в игралната адаптация на Малката русалка” на Дисни. Сега изглежда, че тези преговори са прекратени и според The Wrap ролята е била предложена на Стайлс, но той уважително отказал.

Източници твърдят, че първоначалните съобщения за кастинга му са били преждевременни и че Стайлс е взел решението да откаже проекта по приятелски начин. Студиото вече е започнало да търси друг актьор за ролята и според източници избора ще стане известен скоро.

Стайлс е може би най-известен като член на музикална група One Direction и със самостоятелния албум, който издаде след като групата се раздели през 2016. Но напоследък също така си създава име и като бъдеща звезда в Холивуд. Стайлс направи своя игрален дебют в филмът на Кристофър Нолан за Втората световна война “Дюнкерк”, а наскоро се обсъждаше, че може да играе Елвис Пресли във филмовия мюзикъл на Баз Лурман (ролята по-късно отиде при Остин Бътлър).

Ако Хари Стайлс беше приел ролята на принц Ерик в “Малката русалка”, той ще се да си партнира с Хали Бейли, която бе избрана да изиграе Ариел. Във филмът ще участват още Мелиса Маккарти като морска вещица Урсула, Джейкъб Трембли като Флаундер, най-добрия приятел на Ариел, който е риба и Awkwafina като Скътъл, приятелят чайка на принцесата.“Малката русалка” от 1989 печели най-добрата оригинална песен и партитура на Оскарите за Алан Менкен. За новата версия на приказката, Алън Менкен ще актуализира работата си и ще композира нова песен с текстове от Лин-Мануел Миранда.

"Малката русалка" ще бъде режисирана от Роб Маршал, написана от Дейвид Маги. Това няма да е първият мюзикъл на Маршал, той беше номиниран за Оскар за филмовия мюзикъл “Чикаго”. Оттогава той е режисирал “Мемоарите на една гейша” и “Девет”. За последните си три филма Маршал си партнира с Дисни, това са „Карибски пирати: В непознати води“, “В горите“ и продължението на Мери Попинз от миналата година.

Очаква се снимките на “Малката русалка” да започнат през 2020. Все още не се знае, кога филма ще излезе по кината.