• 0 коментара • Кино / Кино новини

Хавиер Бардем преговаря за роля в „Дюн“

Хавиер Бардем преговаря да се присъедини към актьорския състав на Дюн, адаптация на романа на Франк Хърбърт.


Ако сключи сделка, Бардем ще играе Стилгар, лидера на номадските племена на планетата Аракис. Главният герой Пол Атреиди е принуден да избяга в пустинята и да се съюзи с племената на Стилгар.

Бардем печели "Оскар" за ролята си в "Няма място за старите кучета”. Последно актьора беше на големия екран в Майка! на Дарън Аронофски и в Карибски пирати: Отмъщението на Салазар на Дисни.Дюн, смятан за научно-фантастична литературна класика, разказва сложната история за опита на едно благородническо семейство да контролира пустинна планета на име Аракис (по-известна като Дюн) и неговия износ, подправката (най-важното вещество в империята), докато не са предадени от галактическия император.

Тимъти Шаламе играе Пол Атреиди, син на Дук Лито Атреиди, който е принуден да избяга в пустинята и да се съюзи с номадските племена на Дюн. Използвайки засилените си умствени способности, той в крайна сметка успява да стане техен владетел, като номадите вярват, че той е техният месия. Ребека Фъргюсън играе майка му, лейди Джесика.

Дейв Батиста се присъедини към Дюн в ролята на садистичния племенник на барон Харконен - Рабан Харконен, известен още като 'Звяра' Рабан. Стелан Скарсгорд ще влезе в ролята на един от злодеите на филма, барон Харконен. Оскар Айзък е в преговори да изиграе ролята на херцог Лито Атреидски. Зендая е обмисляна за ролята на Чани, любовния интерес на Пол. Дени Вилньов е режисьор и съсценарист с Ерик Рот и Джон Спайтс.

Още не известно кога Дюн ще излезе по кината.