• 0 коментара • Кино / Кино новини

Хенри Кавил вече няма да е Супермен

Кавил ще напусне светът на DC, след като преговорите му с Warner Bros за по-нататъшни изяви се провалиха.


Според The Hollywood Reporter, Хенри Кавил, който е играл Супермен в три филма, се раздяла с Warner Bros.

Кавил щеше да се появи като Супермен в Шазам!, но не успя поради конфликти в графика. Дискусиите за понататъчна поява на актьора се провалиха, което накара актьора да напусне вселената на DC. Освен това студиото не планира да прави друг филм за Супермен в близко бъдеще. Кавил ще се присъедини към Бен Афлек, от когото не се очаква да повтори ролята си в предстоящия самостоятелен филм за Батман на режисьора Мат Рийвс.Напускането на Кавил идва в резултат на това, че студиото пренасочва вниманието си към соловия филм "Супергърл", който ще включва братовчедката на Супермен - Кара Зор-Ел като тинейджърка. Това ефективно премахва актьор на възраст Кавил от уравнението на сюжета, като се има предвид, че Супермен е малко бебе когато Кара е на тази възраст.

Като се има предвид, че Кавил е един от най-харесваните аспекти във филмите на DC фенове вероятно ще бъдат разочаровани от неговата липса. Въпреки че горната устна на актьора се превърна в шега, в резултат на промените в Лигата на справедливостта, начина по който показа Супермен стана любимец на някои филмови фенове. Освен това, Човек от стомана е един от най-добре филми в DCEU и много от фенове искаха Човек от стомана 2.Възможно е възобновяването на договорните преговори, но това изглежда малко вероятно. Тъй като Кавил се присъединява към други проекти, а Warner Bros. пренасочва фокуса си към други филми и герои, изглежда, че всички заинтересовани страни се движат напред.

"Въпреки че не са взети никакви решения по отношение на предстоящите филми за Супермен, винаги сме имали голямо уважение и голяма връзка с Хенри Кавил и това остава непроменено", гласи изявление на Warner Bros.


След провала на преговорите с Warner Bros Кавил се присъедини към сериала на Netflix - Вещерът. Актьорът е ще влезе в главната роля на вещера Гералт от Ривия. Вещерът, базиран на фентъзи романите на Анджей Сапковски, се очаква по Netflix през 2020.

Докато Афлек и Кавил напуската светът на DC, другите герои от Лигата на справедливостта, продължават напред. Гал Гадот се завръща в Жената чудо 1984 по кината през ноември 2019. Джейсън Момоа оглавява соловия филм Аквамен през декември. А Езра Милър остава на борда, за да играе във филмa Flashpoint, който ще се снима в началото на 2019 г.