• 0 коментара • Кино / Кино новини

Кит Харингтън за малко да е крал Артур

Кит Харингтън за малко да е крал Артур в трилогия от режисьора на “Ловци на шаферки” - Дейвид Добкин.


Кит Харингтън стана известен с хитовия сериал “Игра на тронове”, но преди да стане супер известен с ролята си на Джон Сняг той за малко да влезе в ролята на крал Артур във филм на Дейвид Добкин.

В интервю за Collider Добкин сподели:

"Когато чета за крал Артур, начина, по който играе, докато разбереш кой е, че е почтен, независимо, че неговият герой работи срещу него понякога... има толкова чисто сърце. Той ви пренася през “Игра на тронове” по такъв невероятен начин до края и точно това ни трябваше за този герой, за начина, по който написах сценария “.

"Той трябваше да бъде крал Артур като обикновен човек, а не някой, който просто го издърпва (меча) и казва:” Спечелих от лотарията ", а някой, който го дърпа и казва: ”Не съм готов за това." В момента, в който той издърпва меча, цялото кралство се опитва да го убие. За мен това беше готино. "Добкин е имал големи планове за филма си за крал Артур, като вече бил избрал Джоел Кинаман за ролята на сър Ланселот. Той разкрива, че е вдъхновен от филмите за Батман на Кристофър Нолан и начина, по който той позволява на силен актьорски състав от талантливи актьори да носят филма.

"Имахме Гари Олдман за Мерлин. Опитвахме се да убедим с Марион Котилард да изиграе Моргана. Подготвяхме се да преговаряме с Лиъм Нийсън за Галахад. Цялата идея беше формулата на Батман. Крисчън в началото на Батман играеше Батман с всички тези големи актьори около себе си и сюжетът сам носеше филма. "

"След като показах екранните тестове на Джоел и Кит заедно, получихме зелена светлина, а ден по-късно международният отдел дойде и каза нещо като: "Не мислим, че можем да продадем филма с тези двамата.""И напрежението ставаше все по-силно и по-силно. Вече бяхме избрали Унгария. Имахме зелена светлина и бяхме на път да направим филма. Имах синематогрфа, Филип Русело готов да снима филма. Имаше сценография. Всичко беше готово и работеше а след това международният отдел на Warner Bros. дойде и наби спирачките на филма и ми казаха, че трябва да избера други актьори.”

Но преди Добкин да започне да преработва, той получава сценария за “Съдията” и вместо това започва работа върху този филм. Гай Ричи бива избран да направи своята версия на легендата за крал Артур и останалото е история.