• 0 коментара • Кино / Кино новини

Кой е актьорът, който ще изиграе първия азиатски супергерои на Марвел?

Marvel Studios официално обяви, кой ще влезе в ролята на Шанг-Чи в “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена”.


“Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена” (Shang-Chi: Legend of the Ten Rings) ще бъде първият филм във вселената на Марвел, в който главна роля ще бъде поверена на азиатско-американски актьор. Сред предишни претенденти за ролята бяха Дони Йен и Лудин Лин. По време на панела на Marvel Studios в зала H в Сан Диего Comic-Con 2019, беше обявено, че Симу Лиу ще изигра водещата роля.

Лиу е роден в Харбин, Китай, преди да емигрира в Канада със семейството си, когато е бил само на пет години. Той се появява в телевизионните сериали “Нови в квартала” и The Expanse, но вероятно е най-известен с ролята си на Юнг Ким в Kim's Convenience. По време на панела Лиу разкри, че е тестван за ролята на Шанг-Чи едва тази неделя и е бил избран във вторник преди обявяването.
Създаден от Джим Старлин и Стивън Енгълхарт, Шанг-Чи, известен още като Майстор на Кунг-Футо, е представен за първи път на страниците на Special Marvel Edition # 15 през 1973 г., след като Марвел не успява да придобие правата върху популярния по това време сериал Kung Fu. Шанг-Чи е отгледан да стане смъртоносен убиец от баща си -, безсмъртния престъпник и магьосник Фу Манчу. Сега безспорният Майстор на Кунг Фу, Шанг-Чи търси мир и хармония в един изтощаващ свят, докато се противопоставя на онези, които биха го унищожили.


 Тони Лън Чиу-Уей
Тони Лън Чиу-Уей

В “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена” участват още Тони Лън Чиу-Уей и Awkwafina. Тони Лън Чиу-Уей ще влезе в ролята на Мандарина. Както феновете на Марел знаят, Бен Кингсли изигра версия на Мандарина в “Железният човек 3”, която беше разкрита като фалшива. Тони Лън Чиу-Уей обаче е истинския Мандарин и (ако слуховете се окажат верни) може да бъде и бащата на Шанг-Чи вместо Фу Манчу. Дори ако това не се случи може да сме сигурни, че Мандаринът ще има голяма роля във филма въз основа на заглавието. „Десетте пръстена“ могат да се отнасят до организацията, която Мандаринът води и / или невероятно мощните, магически артефакти, които носи. Ролята на Awkwafina все още е неизвестна.


Дестин Даниел Кретън ще режисира “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена” по сценарии на Дейвид Калахам. Снимките на филма трябва да започнат тази есен.

Marvel Studios официално обяви, че “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена” ще излезе по кината на 12 февруари 2021. Освен “Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена” във фаза 4 на вселената на Марвел през 2020 и 2021 ще видим още “Черната вдовица”, Eternals, “Доктор Стрейндж 2” и “Тор 4”.