Кой кой е в “POKÉMON: Детектив Пикачу”

Добави коментар

“POKÉMON: Детектив Пикачу” излиза по кината на 10 май 2019 и феновете по целия свят ще могат да видят Пикачу на голям екран, както никога досега, в ролята на детектив. Освен това филмът представя много от любимите покемони, всеки със свои уникални способности.

В „POKÉMON: Детектив Пикачу“ участват Джъстис Смит в ролята на Тим, и Катрин Нютън в ролята на Луси, младши репортер, по следите на своята първа голяма новина; както и Суки Уотърхауз, Омар Чапаро, Крис Гийр и Рита Ора, с номинирания за „Оскар“ Кен Уатанабе и Бил Най.Джъстис Смит в ролята на Тим

Отгледан от баба си в друг град, Тим не е виждал баща си от години. Той няма нужда от баща; той всъщност не се нуждае от нищо или от никого, дори от свой Покемон. Но след като попада в квартирата на Хари, нещо в неговата каменна фасада започва да се пропуква. Тук има снимки в рамка на малкия Тим, неизпратена картичка за рожден ден и билет за влак. Стаята е прекрасно обзаведена за тийнейджър, луд по Покемоните, който явно никога не е живял в нея.

„Мисля, че той се чувства тъжен и донякъде виновен“, споделя Джъстис Смит. „Разбира, че баща му се е грижил повече за него, отколкото е предполагал, и може би вината е отчасти негова, защото така и не е дал шанс на Хари. Ситуацията е доста сложна. Уязвимостта, която трябва да е чувствал като дете и която се е опитвал да прикрие през целия си живот, отново се проявява. Най-неприятното е, че ако той и баща му са имали възможността някога да си станат близки, сега той смята, че е прекалено късно“.

А дали е така? Ако Тим иска да повярва, той само трябва да се вслуша в партньора на Хари, който знае всичко за него... макар, че в момента не може да си спомни нищо. И въпреки че детектив Пикачу не помни нищо от миналата седмица – точно, когато изчезва Хари – той е абсолютно убеден в две неща: (1) той е детектив от световна класа и (2) Хари е все още жив. След като той може да говори с Покемони, а Тим може да разговаря с хората, и двамата могат да разговарят помежду си, единствената логична стъпка е те да обединят сили и да разберат какво се е случило. Тим неохотно се съгласява. Но той няма представа какво му предстои.Райън Рейнолдс като гласа на Пикачу

„Този малък Пикачу притежава огромен неконтролируем дух и той смята, че е не само умен, но и силен, макар че той няма физическата възможност да върши половината от нещата, които си мисли, че може“, отбелязва Бойтър. „Така че той се оставя изцяло на Тим, който ще му покаже как точно стоят нещата“.

Но може би именно това ще пречупи Тим и ще го накара да преоткрие себе си.

Чрез куража на детектив Пикачу и склонността му да се впуска в опасности без да се замисля, Тим ще може най-накрая да се отърси от миналото си.

Тъй като филмът основно се осланя на динамиката на отношения между Тим и Пикачу, от екипа се стремят да осигурят на актьорите възможността да изградят необходимата хармония помежду си. Рейнолдс и Смит записват своите сцени седмици преди физическите снимки – необичаен подход, който и двамата оценяват. Рейнолдс присъства на терена от началото на снимачния процес и Смит слуша с помощта на слушалки репликите му като детектив Пикачу, след което Смит снима сцените със своите реплики.

Рейнолдс казва:

„Работя с гласа си, а това беше невероятно забавно, защото за разлика от други подобни моменти, тук работих директно с Джъстис“. А за това, че впоследствие присъства и на снимките, той добавя: „Исках да съм тук, за да влезем в ритъм. Доста време си говорим без да се виждаме и сме донякъде като една странна двойка, затова всичко трябваше да се получи добре“.

Режисьорът Роб Летърман си спомня:

„Първоначално работихме усилено по изпипването на визията на детектив Пикачу в 3D, така че се концентрирахме върху цвета и движенията му, опитвайки се да се доближим максимално до духа на оригиналните 2D рисунки. Месеци по-късно, още преди Райън да подпише договор за ролята, направихме тест. Използвахме запис с неговия глас, наложихме го към анимацията и се получи идеално. Трудно е да се опише; изглеждаше съвсем естествено, като същевременно издигаше героя на друго ниво. И когато той започна работа с Джъстис, те демонстрираха цялото остроумие, чар и хумор в техните отношения“.


Катрин Нютън в ролята на Луси

Тъй като Тим и детектив Пикачу поемат по следите от последния случай на Хари, те получават подкрепа от неочакван, но доверен съюзник – Луси Стивънс. Луси е започнала свое собствено разследване за необяснимо и нетипично поведение на Покемони, което я отвежда в апартамента на Хари. Тя смята, че той си е задавал същите въпроси и може би е разкрил нещо.

„Тя е разследващ репортер. Е, по-скоро е младши репортер. Ок, тя е просто стажант, но бързо ще напредне“, казва Катрин Нютън, цитирайки шега от филма, тъй като Луси винаги е подценявана в работата си, борейки се за признанието и уважението, които заслужава. Но тя не спира да опитва. Сега „тя разследва какво се случва в Райм Сити, защото нещо определено не е наред“.

Луси на драго сърце споделя с тях информацията, стига и те да я държат в течение на случващото се. А това означава, че няма вариант да се бездейства, след като ситуацията се усложнява. В този случай започвате да се чудите защо тя е избрала супер сладкия, но лесно раздразнителен Псайдък за свой Покемон партньор. Той вижда всички опасни и щури неща, с които Луси се занимава, и това му докарва главоболие от стрес, което води до проява на неговата сила: психокинетично унищожение. Съответно те винаги се опитват да успокоят нервите си... с различна степен на успех.

„В известен смисъл съм свързан с Луси“, казва Нютън. „Аз съм съсредоточена и не спирам да се движа и съм изпълнена с мечти, но тя е много по-добра. Тя е също забавна, понякога се държи глупаво и иска да спаси света. Луси е заредена с вяра в себе си. Тя смята, че трябва да се доверите на инстинктите си и да не се спирате пред нищо“.


Бил Най в ролята на Хауърд Клифорд

Райм Сити съществува в мечтите и е проектиран от един човек: Хауърд Клифорд, който Бил Най определя като „добродушен милиардер с кауза – ако въобще можете да си представите такъв. Той е изпълнителен директор на индустриалния комплекс Clifford Enterprises и градът е резултат на експеримента му да създаде място, където хората и Покемоните съжителстват за първи път като равни“.


Крис Гийр в ролята на Роджър

По ирония на съдбата в дома на Хауърд не съществува такава хармония. Той постоянно се кара със своя амбициозен син Роджър, който е президент на компанията, но има свои собствени идеи и никога не пропуска възможността да спори с него. „Ако Хауърд реши да предприеме нещо, той задължително е против“, казва Най.

Крис Гийр, който е в ролята на Роджър, определя героя си като „разглезено богаташко момче, което мисли преди всичко за себе си. Мисля, че той може да очарова хората и да ги накара да свършат това, което иска от тях, но идеите не са негови. Мозъкът в основата на всяка операция е Хауърд и това може би е поводът за техния конфликт“.


Суки Уотърхаус в ролята на госпожа Норман

Само няколко от най-близките им хора знаят за тяхната тайна неприязън. Един от тях е асистентката на Хауърд, госпожа Норман, представена от Суки Уотърхаус като жена, която не говори много, но има огромно влияние. Г-жа Норман изглежда винаги безупречно, не понася предателствата... и всичко от този сорт. Уотърхаус отбелязва: „Тя е донякъде безкомпромисна и притежава едно интересно качество: никога не знаеш какво мисли и какво върши“.


Рита Ора като д-р Ан Лорън

Сред служителите на Клифорд е и д-р Ан Лорънт, играна от Рита Ора, която е изследовател и нейните експерименти може би са причина за изчезването на Хари. Ора казва: „Беше забавно да играя учен, герой, който е толкова далеч от самата мен. Лорънт е главен изследовател в един от по-малко известните холдинги в компанията и тя се появява на Тим и неговите приятели като холограма. Тя постоянно изскача от някъде и стряска Тим. Това ми хареса!“

Мултиплатинената британска певица и композитор изпълнява и песента “Carry On”, заедно с Kygo, която звучи на финалните надписи на филма.Кен Уатанабе в ролята на лейтенант Хайд Йошида

Какво точно е разследвал Хари не е известно дори на неговия шеф, лейтенант Хайд Йошида, игран от Кен Уатанабе. Йошида не е наясно, че Тим и бившият Покемон партньор на Хари смятат, че той е жив и се впускат в потенциално опасна мисия. „Хари е бил отличен детектив и филмът започва с това как Йошида го губи. Предполагам, че той е човек, който би подкрепил Тим, все едно е негов син“.Споделете