• 0 коментара • Кино / Кино новини

Куентин Тарантино прави филм за Чарлз Менсън

Куентин Тарантино ще филмира зловещата история на Чарлз Менсън.

Легендарният кинорежисьор Куентин Тарантино планира да създаде филм по ужасяващите убийства на т.нар. „Семейство Менсън”.

Според изданието "The Hollywood Reporter" Тарантино, дори вече е започнал да води преговори с някои от най-добрите холивудски актьори за участие в проекта, който той не само ще режисира, но и ще напише сам. Продуцентите Харви и Боб Вайнщайн, които вече над 25 години работят с кинолегендата също ще бъдат част от екипа.

За момента планът е снимките на лентата да започнат през 2018 година.


Подвизите на Чарлз Менсън в края на 60-те години са една от най-смразяващите кръвта истории в американската поп-култура.

Менсън е осъждан многократно рецидивист с неуспешна кариера като фолк музикант през хипи-времената в края на 60-те. Постепенно той събира около себе си група от хора, с които заживява на комунален принцип в Калифорния - т.нар. Семейство Менсън, повечето от които млади жени с емоционални и психически проблеми, бунтарски настроени срещу родителите си и обществото като цяло. Той разрушавал техните задръжки и поставял под въпрос представите им за добро и зло. Наркотичните вещества били допълнителните средства, които Чарлз използвал, за да нагоди техните индивидуалности към собствените си нужди.

През пролетта на 1968 г. Менсън и неговите последователи напускат Сан Франциско в един стар училищен автобус и известно време пътуват наоколо. Накрая, той и неколцина от групата се нанасят в дома на учителя по музика Гари Хинман, който живеел на „Каньон Роуд“. Чрез Хинман, Чарлз се запознава с Денис Уилсън от групата „Бийч Бойс“. Той се опитал да установи приятелски отношения с Денис, но последният се чувствал неудобно от странните отношения между Менсън и неговите момичета и контактите между двамата били преустановени.

По същото време, Менсън се запознава с Джордж Спан и успява да убеди мъжа да ги остави в ранчото си, което по-късно се превръща в тяхна щабквартира. Година по-късно четири члена от „Семейство Менсън” успяват да извършат цели 7 убийства за два дена, сред които и това на бременната холивудска актриса Шарън Тейт (съпруга на Роман Полански).


Очаква се Дженифър Лорънс или Марго Роби да влязат в ролята на Шарън Тейт, пише списание Variety. Брад Пит пък най-вероятно ще се превъплъти в адвоката Винсът Буглиоси, който води делото срещу семейството.