• 0 коментара • Кино / Кино новини

Леонардо ди Каприо в ролята на Жокера?!

Warner Bros. искат Леонардо ди Каприо да изиграе ролята на Жокера в планирания им филм за неговото начало.

Филмът разказва за произхода на Жокера и е в ранните етапи на разработването, негов режисьор ще бъде Тод Филипс, а продуцент Мартин Скорсезе. Студиото се надява, че точно Скорсезе ще привлече Леонардо ди Каприо за ролята.

Предполага се, че филмът ще бъде тъмна, реалистична и престъпна драма, развиваща се в подземния свят на Готам. Според някои слухове, историята ще разкаже за детството на Жокера и ще покаже, как тормозът помогна за оформянето на повредената му психика. Лентата няма да е част от сегашната вселена на DC, а самостоятелен филм.

Според THR, The Warner Bros. се надява да постигне големи неща със своя филм за произхода на Жокера и те искат актьор от голям калибър, да се присъедини към проекта, като Леонардо ди Каприо е първи в техния списък. Ако ди Каприо откаже, очаквайте студиото да се опита да привлече друг актьор с равен статус. Скорсезе и ди Каприо са работили по пет филма заедно, включително два, за които ди Каприо печели номинация за Оскар, така че е вероятно актьорът да иска да се присъедини към филма за Жокера, за да си сътрудничи отново с ментора си. От друга страна, Warner Bros. още не са приключили сделката си със Скорсезе и реално шансовете Леонардо ди Каприо да се присъдени към проекта са минимални.

Джаред Лето, актьорът, който в момента играе Жокера, не е много доволен от развитието на събитията. THR съобщава, че Лето е бил изненадан от плановете на студиото да направят филм за произход на Жокера без него, и той се е оплакал на агентите си за това. Лето ще участва в продължението на Отряд самоубийци и филмът за Жокера и Харли Куин от създателите на „Оглупели от любов”. Вероятно също ще го видим в Gotham City Sirens, но статутът на този филм е неясен.