• 0 коментара • Кино / Кино новини

Лиу Ифей ще е Мулан

Китайската актриса Лиу Ифей, известна също като Кристал Лиу ще влезе в главната роля в игралната версия на филма на Дисни - Мулан.

Дисни потвърди, че Лиу Ифей ще влезе в ролята на Мулан в режисираният от Ники Каро филм. Ифей, която навърши 30 тази година започва кариерата си в китайски фантастични / приключенски телевизионен сериали, оттогава тя продължава да се появява в големи китайски филми, но не е работила по много големи холивудски продукции или американски телевизионни сериали.Изявлението отбелязва края на търсенето на най-добрата актриса за ролята на Мулан. Процес, който се проведе на пет различни континента и в който бяха прослушвани близо 1000 актриси. Изискванията за ролята включваха актрисата да бъде от китайски произход, да има умения с бойни изкуства и разбира се да говори английски.

Сценарият на Мулан е поверен на Аманда Силвър и Рик Джафа. Филмът ще има китайски актьорски състав, както и по-традиционна интерпретация на историята на Мулан. Макар че филмът се очаква да има музикални елементи, той се очертава да бъде по-малко музикален от тазгодишния Красавицата и звяра.

Мулан се очаква по кината през февруари 2019.