• 0 коментара • Кино / Кино новини

Лука Гуаданино ще прави рибут на “Белязаният”

Режисьорът на “Призови ме с твоето име” ще застане на чело на рибутa на култовия филм “Белязаният” за Universal Pictures.


Дълго се носят слухове ще Universal ще прави рибут на “Белязаният”, а вече знаем, че са намерили, кой да го режисира в лицето на Лука Гуаданино. Преди да изберат Гуаданино в дългото развиване на проекта режисьорския стол за малко да бъде зает от Дейвид Айер и Антоан Фукуа.

Новият филм е описан като „реинтерпретиране на основната история за имигрантите“, която е в центъра на филмите от 1932 и 1983 и ще се развива в Лос Анджелис. Джоел Коен и Итън Коен са написали най-новата версия на сценария, като Гарет Дънет Алкосер, Джонатан Херман и Пол Атанасио са работили проекта по-ранно. Братята Коен, разбира се, имат много опит в областта на историите за насилие и престъпления.Хауърд Хоукс режисира оригиналния “Белязаният”, развиващ се в Чикаго през 1932. Този филм бе рибутнат от Брайън Де Палма през 1983 с история, разказваща за търговията с наркотици в Маями. Ал Пачино е известен с ролята си на Тони Монтана в този филм.

Гуаданино няма много голям опит що се отнася до криминални филми. Най-известния му филм е номинирания за Оскар “Призови ме с твоето име” от 2017 с участието на Тимъти Шаламе и Арми Хамър. Последният му филм е “Suspiria” от 2018, който беше римайк на класическия филм на ужасите на Дарио Арженто от 1977 . Гуаданино последно написа и режисира предстоящия сериал на HBO - “We Are Who We”.

Все още няма информация, кога “Белязаният” ще излезе по-кината.