• 0 коментара • Кино / Кино новини

Малката русалка намери своя принц

След като изгуби Хари Стайлс по-рано тази година и търси с месеци негов заместник, новата версия на „Малката русалка“ намери своя принц Ерик.


Живеещият в Лондон актьор Джона Хауер-Кинг ще влезе в ролята на принц Ерик в римейка анимационната класика на Дисни „Малката русалка“. Хауер-Кинг играе Лори в лимитираната поредица BBC “Малки жени” от 2017. Неговото резюме включват тазгодишния филм на "Пътят към дома”, Ashes in the Snow и Postcards from London.

Докато това лятото останалите роли бързо намериха своите актьори, Ерик неочаквано за всички отне повече време. Хари Стайлс бе в преговори със студиото за дълъг период, но те в крайна сметка се разпаднаха. След това Дисни прекара месеци в търсене на подходящия актьор. В крайна сметка Хауер-Кинг и Камерън Къф, звездата на сериала „Криптон”, направиха няколко кръга четене / тестване, преди окончателното решение.Хали Бейли ще изобрази Малката русалка - Ариел във филма. Джейкъб Трембли ще влезе в ролята на Флаундер, най-добрия приятел на Ариел, който е риба, а Awkwafina ще се преобрази в Скътъл, приятелят чайка на принцесата. Дейвид Дигс ще озвучи рака Себастиан. Хавиер Бардем е спряган за ролята на бащата на Ариел - крал Тритон. Има и слухове, че Мелиса Макарти ще изиграе ролята на подлата Урсула.

“Малката русалка” от 1989 печели най-добрата оригинална песен и партитура на Оскарите за Алан Менкен. За новата версия на приказката, Алън Менкен ще актуализира работата си и ще композира нова песен с текстове от Лин-Мануел Миранда."Малката русалка" ще бъде режисирана от Роб Маршал и написана от Дейвид Маги. Това няма да е първият мюзикъл на Маршал, той беше номиниран за Оскар за филмовия мюзикъл “Чикаго”. Оттогава той е режисирал “Мемоарите на една гейша” и “Девет”. За последните си три филма Маршал си партнира с Дисни, това са „Карибски пирати: В непознати води“, “В горите“ и продължението на Мери Попинз от миналата година.

“Малката русалка” започва продукцията си в началото на 2020., но все още няма официална дата за излизане.