• 0 коментара • Кино / Кино новини

Малката русалка търси своят принц

Камерън Къф и Джона Хауер-Кинг са най-новите актьори предложени за ролята на принц Ерик в „Малката русалка“.


Deadline съобщава, че Камерън Къф, който играе дядото на Супермен в ”Криптон”, и Джона Хауер-Кинг, който участва в "Пътят към дома", са започнали тестове за ролята на принц Ерик в предстоящата игрална версия на „Малката русалка“. Новината идва един месец след като Хари Стайлс (Дюнкерк) реши да не поеме главната роля в проекта.Къф влиза в ролята на Сег-Ел на в ”Криптон”, поредицата вдъхновена от родната планета на Супермен. Роденият в Лондон актьор беше сравнително непознат преди да получи тази роля, като преди това участва в няколко сценични продукции и се появи в лентата на Стивън Фрийърс - “Флорънс”. Той също има роля в британската драмата The Halcyon.Хауер-Кинг играе Лори в лимитираната поредица BBC “Малки жени” от 2017. Неговото резюме включват тазгодишния филм на "Пътят към дома”, Ashes in the Snow и Postcards from London.

Дисни не коментира новината, което може да означава, че процесът на кастинг за Ерик далеч не е приключил на този етап. Според Deadline има голям избор от кандидати за ролята и много актьори са прослушвани.Хали Бейли ще изобрази Малката русалка - Ариел във филма. Джейкъб Трембли ще влезе в ролята на Флаундер, най-добрия приятел на Ариел,който е риба, а Awkwafina ще се преобрази в Скътъл, приятелят чайка на принцесата. Хавиер Бардем е спряган за ролята на бащата на Ариел - крал Тритон. Има и слухове, че Мелиса Макарти ще изиграе ролята на подлата Урсула.

“Малката русалка” от 1989 печели най-добрата оригинална песен и партитура на Оскарите за Алан Менкен. За новата версия на приказката, Алън Менкен ще актуализира работата си и ще композира нова песен с текстове от Лин-Мануел Миранда.

"Малката русалка" ще бъде режисирана от Роб Маршал и написана от Дейвид Маги. Това няма да е първият мюзикъл на Маршал, той беше номиниран за Оскар за филмовия мюзикъл “Чикаго”. Оттогава той е режисирал “Мемоарите на една гейша” и “Девет”. За последните си три филма Маршал си партнира с Дисни, това са „Карибски пирати: В непознати води“, “В горите“ и продължението на Мери Попинз от миналата година.

“Малката русалка” започва продукцията си в началото на 2020., но все още няма официална дата за излизане.