• 0 коментара • Кино / Кино новини

Майкъл Кийтън ще се завърне в ролята на Батман

Майкъл Кийтън е в преговори да се завърне в ролята на героя в “The Flash”.


Кийтън изигра Батман във филма на Тим Бъртън от 1989 - “Батман” и отново през 1992 в “Батман се завръща”. Според THR сделката все още не е приключена, но ако тя се осъществи, то Кийтън няма да се появи само в “The Flash”, но вероятно за няколко други филмови проекти развиващи се във вселената на DC.

Кастингът на Кийтън първоначално е бил спорен сред феновете, тъй като той е бил известен предимно с комедийните си роли. Но неговото изпълнение в ролята на Брус Уейн и Батман се харесва на по-голямата част от публиката и днес се смята за култово във филмите по комикси.Актьорът за последно влезе в ролята на Батман в „Батман се завръща“ през 1992. Той се отказа от ролята по време на разработването на трети филм, след като Тим Бъртън напуска проекта и е заменен с Джоел Шумахер. След напускането Кийтън се снимат още два филма в поредицата „Батман завинаги“ и „Батман и Робин“. Но за момента изглежда, че „The Flash“ ще пренебрегне последните две ленти изцяло и ще се съсредоточи върху версията на Кийтън на Батман от 1992.

Според изданието актьора ще има роля подобна на тази на Ник Фюри във вселената на Марвел, нещо като ментор или съветник, а понякога дори лидер. Предстоящият филм “Batgirl” е сред другите проекти, за които се обсъжда поява на героя на Кийтън.Освен това, според The Wrap, сюжетът на филма ще покаже как Светкавицата ще се върне назад във времето, за да спаси майка си и така ще създаде алтернативна вселена, в която Брус Уейн на Кийтън е вече Батман в продължение на 30 години след събитията от “Батман се завръща”. Този сюжет ще запознае публиката с идеята за мултивселената, една от концепции в основата на DC Comics.

Според The Wrap, “The Batman” на Мат Рийвс няма да е повлиян от появата на Кийтън, а Брус Уейн на Робърт Патинсън все още се смята за главния Батман в поредицата. Мултивселената позволява няколко различни версии на едни и същи герои едновременно да съществуват и понякога да се срещат.

Езра Милър ще влезе в ролята на Бари Алън, известен още като Светкавицата. Режисьорът на “То” Анди Мускети ще застане начело на проекта. Най-новата версия на сценария е дело на сценаристката на "Хищни птици” - Кристина Ходсън. От студиото се надяват да започнат снимки в Лондон през пролетта на 2021.