• 0 коментара • Кино / Кино новини

Междузвездни войни: Епизод 9 без режисьор

Disney и Lucasfilm уволниха режисьора на Междузвездни войни: Епизод 9 - Колин Тревъроу.


“Lucasfilm и Колин Тревороу избраха взаимно да се разделят за "Междузвездни войни: Епизод IX". Колин беше чудесен сътрудник по време на целия процес на разработване, но стигнахме до заключението, че нашите визии за проекта се различават. Пожелаваме на Колин всичко най-доброто и скоро ще споделим повече информация за филма.” гласи изявлението на Lucasfilm.

Слуховете за напускането на Тревороу преследват проекта от началото на юни, няколко седмици преди излизането на "Книгата на Хенри", трилъра на Тревороу, който беше критикуван остро от критици и не успя да се справи в боксофиса.

Драматургът Джак Торн, известен най-вече с пиесата за Хари Потър, наскоро беше нает да пренапише сценария на Тревъроу и Дерек Конъли за Междузвездни войни: Епизод 9.

Творческият процес на Lucasfilm е малко объркан напоследък. Rogue One беше подложен на огромно презаснемане, а по-ранно тази година продуцентът Катлийн Кенеди уволни режисьорите Фил Лорд и Крис Милър от самостоятелния филм за Хан Соло само две седмици преди края на основните снимки.

Вече има слухове за заместника на Тревъроу. Риан Джонсън, режисьорът на "Последният джедай" и Джей Джей Ейбрамс, режисьорът на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ се очертават като водещ претенденти.

Междузвездни войни: Епизод VIII - Последните джедаи излиза по кината на 15 декември. Междузвездни войни: Епизод 9 се очаква по кината на May 24 2019 .